Wildlands gaat kinderen om advies vragen

Of ze de huidige financiële problemen ook gaan aanpakken is nog maar de vraag. Maar kinderen krijgen wel meer invloed op de toekomstige ontwikkelingen van Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Gisteren werd een kinderraad ingesteld in het ‘dierenpark met attracties’.

De Wildlands Kinderraad van Advies

De Wildlands Kinderraad bestaat uit tien kinderen tussen de 7 en 14 jaar oud. Zij zullen vier keer per jaar met de directie over ontwikkelingen in en rondom het park brainstormen. Tijdens sollicitaties op 24 december 2018 hebben zij aan een selectiecommissie laten zien welke originele ideeën zij voor de dierverblijven van het park hebben.

De kinderen gaan actief meedenken over verschillende thema’s, zoals het toevoegen van nieuwe dier(soort)en, het aanbod voor schoolreisjes en het verder uitbreiden van speelgelegenheden. Ook kunnen zij zelf onderwerpen op de agenda zetten. tijdens de installatie kregen alle leden een pet met hun naam en hun eigen visitekaartjes, zodat zij herkenbaar zijn als kinderraadslid.  

De eerste actieve rol van de Kinderraad van WILDLANDS is op 6 februari aanstaande: dan zijn zij aanwezig bij de landelijke première van de bioscoopfilm “Brugklas, de tijd van m’n leven” in het ATLAS Theater in Emmen. Een scene uit deze film is in WILDLANDS opgenomen. 

Meer informatie: www.wildlands.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *