Walibi België op zoek naar 400 nieuwe medewerkers

Walibi Belgium zoekt kandidaten om 400 vacatures ingevuld te krijgen, want over 2 maanden gaan de deuren van het pretpark weer open! De openstaande vacatures zijn enorm gevarieerd. Meer dan 20 verschillende jobs worden aangeboden: van parkingwachter, horecamedewerker of animatie, tot functies voor het onthaal, het onderhoud, en de verkoop. De wervingscampagne is al gestart. Alle seizoensarbeiders hebben tot 6 februari de tijd om te reageren, studenten daarentegen kunnen tot 20 februari solliciteren.

selectieprocedure
selectieprocedure

Een andere manier van werving
Een klassieke CV versturen volstaat niet meer. Walibi is op zoek naar talenten door het gedrag en de houding van elke kandidaat actief te observeren. Walibi organiseert hiervoor een creatieve jobdag. De bedoeling is dat de verschillende kandidaten aan diverse workshops deelnemen. Op die manier worden hun motivatie en hun kwaliteiten getest. Walibi wil vooral gedreven, trouwe en verantwoordelijke medewerkers vinden die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel dragen. Deze aanwervingsmethode is sinds 2011 in voege en heeft zijn sporen al verdiend. ‘‘De eerste prioriteit van elke medewerker is de klantentevredenheid hoog houden’’, aldus Fabienne Guaglione, directeur Human Resources. Bovendien hebben tweetalige kandidaten (Frans/Nederlands) steeds een stapje voor. Daarnaast is een actieve kennis van het Engels uiteraard een pluspunt.

In de praktijk
Geïnteresseerden kunnen via de website www.walibi.be (rubriek jobs) solliciteren. De minimumleeftijd is 18 jaar. Elk jaar zijn er ongeveer 800 in te vullen vacatures voor seizoensarbeiders en studenten. Dit jaar werft Walibi 50% nieuwe medewerkers aan. De andere helft zijn trouwe medewerkers die elk jaar opnieuw terugkeren naar Walibi.

Een opleiding op maat
De geselecteerde personen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een 4 dagen durende opleiding georganiseerd in samenwerking met ‘‘Le Forem’’ en haar afdeling Toerisme. De doelstelling van deze opleiding is om de kennis van toekomstige medewerkers te verbeteren in de toeristische sector. De opleiding is interactief en wisselt theoretische oefeningen af met meer praktische, realiteitsgebonden oefeningen. Deze opleiding heeft als doel de waarden van de muzikale leefwereld van Walibi mee te geven: durf, moderniteit en kwaliteit.

Meer informatie: www.walibi.be

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *