Stichting museumkaart niet in problemen door gestegen museumbezoek

Artikelen in de pers over het effect van het gestegen museumbezoek aan heropende musea in Amsterdam, Zwolle en ‘s-Hertogenbosch suggereren dat de Museumkaart lijdt onder het gestegen museumbezoek. De werkelijkheid is dat de Stichting goed voorbereid is op deze – uiteraard verwachte – stijging van het museum- en  Museumkaartbezoek.

De Stichting Museumkaart heeft voldoende reserves opgebouwd om bij de vergoeding aan de musea pieken als deze op te kunnen vangen. De Stichting blijft bij het streven om 60% van de gemiddelde toegangsprijs te vergoeden over 2013, ook al betekent dat éénmalig meer uitkeren dan er binnenkomt. In 2007, na het succesvolle Rembrandtjaar, is dat precies zo gegaan. Daarnaast bespaart de Stichting Museumkaart ruim € 500.000 door versneld over te schakelen van het gedrukte magazine naar een vernieuwd E-magazine. Per 1 juli gaat bovendien de prijs van de Museumkaart omhoog met respectievelijk € 5 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

De Stichting Museumkaart vindt het geweldig dat de musea zoveel bezoekers trekken. Een gezonde bedrijfsvoering zorgt voor voldoende flexibiliteit om dit extra bezoek aan de musea te kunnen vergoeden. Daarop kunnen de deelnemende musea rekenen.

Bron: persbericht Nederlandse Museumvereniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *