Recordaantal bezoekers in ARTIS

ARTIS-Park en ARTIS-Micropia trokken in 2018 een recordaantal van ruim 1,4 miljoen bezoekers; net iets meer dan vorig jaar. In dit jaar waarin de droge zomer de discussie over klimaatverandering aanwakkerde, zette ARTIS belangrijke stappen in het inspireren van haar bezoekers om verantwoordelijk met natuur om te gaan.

Door de kringlopen in de natuur te laten zien: de dieren kregen eetbare planten en bloemen die groeien in het park, en bezoekers maakten met een mengsel van olifantenpoep en microben compost voor hun eigen tuin en het park. In de horeca verkoopt ARTIS geen PET-flessen meer, en kiest voor ‘gered’ voedsel met een deukje. Ook zette ARTIS dit jaar vale gieren uit op Sardinië; als aaseters spelen zij daar een belangrijke rol in de cirkel van het leven.

Met de poep van de olifantenkudde werd dit jaar bokashi, een soort supercompost, gemaakt voor de planten in ARTIS. Foto ARTIS, Ronald van Weeren

Vernieuwing

Nog meer dan in 2018 zal ARTIS het komende jaar inzetten op vernieuwende programma’s binnen de ARTIS-Academie, bijvoorbeeld door de reeks in samenwerking met Felix Meritis. Van de uitverkochte avond over Stephen Hawking zal in februari een tweede editie plaatsvinden. Op het gebied van duurzaamheid zal ARTIS zelf het goede voorbeeld geven en haar publiek inspireren. Bijvoorbeeld in activiteiten rondom de eetbare tuin, met tips hoe je je eigen tuin of terras door planten biodiverser maakt. Daarnaast werkt ARTIS in 2019 hard verder aan de restauratie en vernieuwing van het Groote Museum, en ontwikkelt een museum over de relatie tussen mens en natuur. Hiervoor, en voor het behoud van haar erfgoed, heeft ARTIS steun nodig van vele partners.

Meer informatie: https://www.artis.nl/nl/ontdek/nieuws/2018/12/31/recordaantal-bezoekers-in-ARTIS/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *