Pathé Bioscopen neemt 11 bioscopen in de Benelux over

Bioscoopketen Pathé neemt Euroscoop in Nederland en België over. Het gaat in totaal om elf bioscopen, waarvan er vijf in Nederland zijn gevestigd. Drie van deze vijf bioscopen, in Schiedam, Tilburg en Maastricht, zijn op dit moment open voor bezoekers.

Op 25 november gaat de nieuwe bioscoop in Amsterdam-Noord open en vanaf halverwege 2020 opent de vestiging in Den Haag Ypenburg haar deuren. In België heeft Euroscoop bioscopen in Maasmechelen, Lanaken, Genk en Sint Niklaas.

Met deze overname groeit Pathé in Nederland uiteindelijk van 27 naar 32 locaties. De totale huidige capaciteit stijgt van 212 zalen en 40.425 stoelen naar 241 zalen en 46.724 stoelen. Met de opening van de twee nieuwe bioscopen in Amsterdam-Noord en Den Haag Ypenburg, komen er nog eens 22 zalen en 4.874 stoelen bij.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres, licht de overname toe: “We zijn enorm verheugd dat we de bioscopen van Euroscoop aan ons portfolio mogen toevoegen en zien het als een mooie kans om onze positie in Nederland nog verder te verstevigen. De complementariteit van Euroscoop en de huidige Pathé bioscopen is zeer gunstig. Daarnaast is de kwaliteit van de technische apparatuur en de theaters van Euroscoop uitstekend, dus vanaf half november gaat Pathé onder het Euroscoop-merk ook op die locaties bezoekers de beste bioscoopervaring én een breed filmaanbod bieden.”

De aankoop van Euroscoop ligt volledig in lijn met de groeistrategie van Pathé voor de lange termijn. Met deze transactie verstevigt Pathé haar positie als marktleider in Nederland en vergroot het haar positie in België. De acquisitie van Euroscoop is effectief per 13 november 2019.

Pathé is de marktleider in Nederland met 27 bioscopen, 212 schermen en 1.800 medewerkers. De organisatie is onderdeel van de Franse bioscoopgroep Les Cinémas Gaumont Pathé.

meer informatie: www.pathe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *