Openluchttheaters komen toch met zomerprogramma

Nederlandse openluchttheaters hebben in een paar weken tijd toch een zomerprogramma neer weten te zetten. Tot voor kort leek het theaterseizoen in de openluchttheaters niet door te gaan vanwege de corona-uitbraak.

Jett Rebel in de Kersouwe

Nu de regels versoepelen, zijn er toch voorstellingen mogelijk. Tot ongeveer half september kun je genieten van theatervoorstellingen en concerten in de open lucht. Een leuke activiteit voor jong en oud tijdens de vakantie in eigen land. Uiteraard voldoen alle theaters aan de geldende coronamaatregelen.

De huidige richtlijnen (d.d.02-06-2020)

Het ministerie van OC&W heeft openluchttheaters aangemerkt als buitenactiviteiten voor de naleving van coronamaatregelen. Voorstellingen in de openlucht vallen daarmee onder dezelfde maatregelen, die op 1 juni voor horecaterassen en buitensportscholen ingegaan zijn.

Anders dan bij schouwburgen en concertzalen wordt het maximaal aantal bezoekers bepaald door de mogelijkheden die elk openluchttheater heeft om aan anderhalve meter afstand te voldoen. Evenementen die vergunning- of meldingsplichtig zijn, blijven echter minimaal tot 1 september verboden.

Intieme setting

In een intieme setting treden verschillende grote en kleine artiesten op. Het publiek zit op anderhalve meter afstand en bij de ingang, horeca en toiletten zorgen theaters voor volgende ruimte om afstand te houden. Het openluchttheater krijgt zo een nieuwe dimensie. De openluchttheaters, de artiesten, de vrijwilligers én het publiek zijn blij dat er deze zomer toch voorstellingen en concerten te zien zijn.

Magische beleving

Op de landelijke site www.openluchttheaters.nl is het programma te zien dat een groot aantal openluchttheaters heeft weten op te zetten voor augustus en september. “Een voorstelling in het openluchttheater zorgt altijd voor een magische middag of avond. Wij zijn ontzettend blij dat we dit alsnog kunnen verzorgen voor ons publiek”, zegt Henk Voets, voorzitter van openluchttheaters.nl, de koepelorganisatie van Nederlandse openluchttheaters. “Daarbij staat de veiligheid van bezoekers uiteraard voorop. Artiesten en vrijwilligers staan te popelen om mensen weer een fijne tijd te bezorgen in het openluchttheater.”

Bron en meer informatie: www.openluchttheaters.nl (via EZpress)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *