Nieuwe Efteling-achtbaan Max en Moritz gaat open op 20 juni

De Efteling opent met ingang van 20 juni weer een nieuwe bijzondere attractie; familie-achtbaan Max en Moritz, met twee verschillende tracks. Zoals het de Efteling betaamd is dit weer een attractie waar een verhaal aan vast zit. De achtbaan wordt geleverd door het Duitse Mack Rides

Afgelopen weken zijn de laatste testritten uitgevoerd, zijn de puntjes op de i gezet qua thematisering en kreeg de achtbaan goedkeuring van het onafhankelijke Nederlandse TüV. De achtbaan kent twee tracks waarop de karretjes in tegengestelde richting vertrekken. De voertuigen hebben een geluidsinstallatie aan boord, wat zorgt voor een extra beleving.In februari 2020, tijdens een Blooloop conferentie, legde Mack Rides uit dat onboard installaties geen vanzelfsprekendheid zijn. Er moet o.a. worden nagedacht over de stroomvoorziening, de krachten die op de installatie terecht komen, de temperatuur en andere weersinvloeden en de inventiviteit van de hooligan passagiers.

Trots op eindresultaat

Sinds de start van de bouw van Max & Moritz in september 2019 is hard gewerkt om de familieachtbaan snel gereed te hebben voor families met jonge kinderen vanaf 1 meter. “We zijn erg trots op het eindresultaat dat met het hele team is neergezet in zo’n korte tijd. Het is geweldig om te zien dat alle vooraf bedachte elementen nu samenkomen in de rit. We zijn heel benieuwd naar de eerste reacties van wat onze gasten. Het is natuurlijk een hele andere ritbeleving dan de Bobslee, maar Max & Moritz is ook perfect voor de hele familie”, vertelt Algemeen directeur Fons Jurgens.

https://www.youtube.com/watch?v=UuuBBgigrSs&feature=emb_logo

Een attractie met een verhaal

De familieachtbaan Max & Moritz is gebaseerd op het bekende Duitse beeldgedicht over de twee kwajongens Max en Moritz, die de inwoners van hun dorp tot wanhoop drijven met hun kattenkwaad.

Meer informatie: www.efteling.com/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *