Museum Boijmans zet robothondjes in voor rondleiding kinderen

Het Boijmans Kinderbestuur heeft een robothondje ontwikkeld. Hiermee kunnen kinderen een interactieve rondleiding volgen langs de nieuwe tentoonstelling ‘Als de luiken sluiten. Hoogtepunten uit de collectie’.

Tijdens de open dag op zaterdag 9 februari presenteert het Boijmans Kinderbestuur twee robothondjes. Deze interactieve multimediatours in de vorm van knuffels voelen aan in welke ruimte ze zich begeven en vertellen daar meer over de kunstwerken. De hondjes zijn ontwikkeld door Hanne Marckmann en Eric Jan Krupe van ontwerp- en onderzoekstudio Cameleofant. De rondleidingen zijn bedacht en ingesproken door het Kinderbestuur. Vanaf 9 februari tot en met 24 maart zijn deze twee robotjes, genaamd Kate en Buddy, gratis te boeken voor een tour in het museum.

Het Boijmans Kinderbestuur

Sinds 2016 wordt Museum Boijmans Van Beuningen geadviseerd door het Boijmans Kinderbestuur. Zij denken mee over beleid, programmering en identiteit van het museum, en hoe het museum aantrekkelijk is en blijft voor jonge bezoekers. Zo geeft het museum – als onderdeel van de ambitie om het aandeel jong publiek van het museum te vergroten, maar ook in een periode waarin de komst van het Depot grote veranderingen teweeg zal brengen – een stem aan een belangrijke groep inwoners van Rotterdam: kinderen in de basisschoolleeftijd.

Het tweede Kinderbestuur (2017-2018) bedacht dat kinderen meer kunnen leren over kunst met een speelse gids: een robot. Deze robothondjes zijn nu gerealiseerd door het derde en huidige Kinderbestuur. Het robothondje is een prototype voor een grotere robot die het Kinderbestuur uiteindelijk hoopt te ontwikkelen, die als een echte gids kan rondlopen door het Depot Boijmans Van Beuningen, dat opent in 2021.

Meer informatie: www.boijmans.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *