Madurodam opent een Kindernachtverblijf

Op 23 augustus opent Madurodam, na sluitingstijd, voor één avond haar deuren voor het Kindernachtverblijf. Het wordt een unieke avond waar grootste verhalen over Nederland op een bijzondere manier tot leven komen. Het kindernachtverblijf is alleen voor kinderen geopend.

zie ook: De zomer wordt het laat in veel attractieparken

Een avond lang hebben kinderen het park voor zich alleen. Dat betekent: geen andere bezoekers, geen lange rijen en lekker laat opblijven. Op een unieke manier worden de verhalen over Nederland ontdekt, van de miniaturen tot aan de doe-dingen en indoor attracties. De hele avond draait om de kinderen en hun teamgenoten. In teams gaan ze de strijd met elkaar aan. Denk aan een vliegtuig-challenge op een verlaten Schiphol. Samen ‘het geheim van Nieuw-Amsterdam’ ontfutselen en de code van de schatkist kraken. Wie wordt de topscoorder tijdens een potje “glow in the dark”-voetbal? Of blijkt een held te zijn in het bouwen van levensgrote snoeptorens?

Spannend zonder ouders

“Het Kindernachtverblijf is bedoeld voor kinderen die deze zomer toe zijn aan een avondje zonder hun ouders,” vertelt Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam. “In de zomervakantie gaat 1 op de 5 Nederlandse kinderen naar de BSO of andere vormen van dagopvang. Bepaald geen straf, want tijdens de vakantie worden hier altijd extra leuke activiteiten georganiseerd. Dus dachten wij: waarom zou je zo’n verblijf beperken tot overdag? Het Kindernachtverblijf geeft kinderen de kans om tijdens een zomeravond op ontdekkingstocht te gaan. Zonder ouders. Om met grootse verhalen thuis te komen. Dat wil elk kind toch meemaken?!”

Andersom kunnen ouders ook genieten van een rustige avond, want de kinderen worden prima vermaakt.

Meer informatie: www.madurodam.nl/kindernachtverblijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *