Entertainment-keten rondom golfsport breidt uit

Horeca, sport en entertainment zijn drie sectoren die prima op elkaar aansluiten. De Canadese Enertainment-keten Cineplex maakte onlangs een samenwerking bekend met Topgolf om gezamenlijk een keten van actieve (Golf) entertainmentcentra te ontwikkelen. De woordvoerder van Topgolf, Morgan Wallace, laat weten dat er wereldwijd gekeken wordt naar nieuwe locaties. (red.: Inspiratie voor Nederland?)

Topgolf in Naperville (VS)

Sports Entertainment Venue
De opzet van het Topgolf-centre doet denken aan een bowlingcentrum; een activiteit, gecombineerd met lekker eten en drinken. alleen is de omvang van dit complex wel een flink stuk uitgebreider dan dat van een gemiddelde bowling. Er wordt goed ingespeeld op de golf-lifestyle, die een grote doelgroep aanspreekt. Toch is het concept laagdrempelig gehouden zodat ook nieuwkomers op een speelse recreatieve manier een spelletje kunnen spelen. Het speelse indoor golfcomplex van Topgolf bestaat uit drie verdiepingen met een totale oppervlakte van 6000m2.

Het concept is verder aangekleed met een bijzonder uitgebreid horeca-aanbod en en programma van muziek en entertainment. Het samenwerkingsverband Topgolf (golfsport) en Cineplex (entertainment) heeft de intentie uitgesproken om de komende jaren in Canada meerdere Topgolf-complexen te ontwikkelen in urbane gebieden. Het bedrijf Topgolf heeft inmiddels meerdere Topgolf-centres in de wereld gerealiseerd. In Europa zijn er drie locaties in Groot-Brittannie.

Meer informatie:
www.topgolf.com
www.cineplex.com

Blurring en beleving in een stedelijke omgeving
Alhoewel we deze ontwikkeling hebben opgepikt in Canada, is de trend van blurring in horecaconcepten ook dichter bij huis te vinden. De combinatie van horeca met een recreatieve activiteit zorgt er voor dat de horeca veel intensiever geexploiteerd kan worden met andere doelgroepen. O’ Learys sportsbar in Gent (Be) opende eind 2016 een concept waarbij activiteiten als bowling, curling, minigolf en pubgames onderdeel uitmaken van de totaalbeleving. (Meer: Gent Event Center) Zowel O’Leirys als Topgolf zijn recreatieve activiteiten die in een stadsomgeving prima tot hun recht komen als ‘avondje uit’ of ‘groepsuitje’. Dit soort leisure-concepten zorgen er voor dat er een trekpleister wordt toegevoegd aan het aanbod van de (binnen)steden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *