Directeur Dierenpark Amersfoort vertrekt

Directeur Ronald van der Zande vertrekt deze maand bij DierenPark Amersfoort. Na vier jaar lang succesvol leiding te hebben gegeven aan de ontwikkeling van de populariteit en de organisatie van het park vindt hij het tijd om het roer over te geven. De familie Vis, eigenaren van het park, zal de ingeslagen koers voortzetten.

Een bevlogen Van der Zande tijdens de studiereis van Pleisureworld in 2014.
Een bevlogen Van der Zande tijdens de studiereis van Pleisureworld in 2014.

Van der Zande was tien jaar in verschillende rollen aan het park verbonden. Aanvankelijk als gedelegeerd commissaris, vervolgens vijf jaar als gewoon commissaris en tenslotte vier jaar als voorzitter directie samen met Fred Vis. De laatste periode heeft een snelle en succesvolle ontwikkeling met zich meegebracht. Het park veranderde in een speels en kindgeoriënteerd park, met inmiddels bekende dierpresentaties als de Klim Alles-routes en SnavelRijk, en met een sterk jaarprogramma met nieuwe activiteiten als Vadernacht, DinoAdventures en Poep & Zoo. De strakke organisatie en de groei van 16% in 2014, hebben zeer gezonde financiële resultaten opgeleverd.

Ronald van der Zande:” Hoewel er nog talloze uitdagingen liggen voor het park, hebben het managementteam, de medewerkers en de vrijwilligers in de afgelopen jaren een zeer forse vooruitgang gerealiseerd. Ik kijk daar met groot plezier en trots op terug. De familie-eigenaren zullen nu zelf leiding gaan geven aan het park. Naast de directierol, ben ik altijd actief gebleven als strategie-en bestuursadviseur. In dat laatste domein ga ik nu weer meer aan de gang. Dierenparken en leisure vormen een sector waarin ik actief zal blijven. Ik heb er inmiddels zeer veel affiniteit mee.”

Fred Vis eigenaar en directeur: “Ronald heeft zeer veel voor DierenPark Amersfoort betekend en een mooie ontwikkeling tot stand gebracht die wij de komende jaren zullen voortzetten.”

Bron: Dierenpark Amersfoort

Eén reactie

  1. Weet de familie Vis wel dat de manager van het hoofdrestaurant in dierenpark Amersfoort op donderdag 26 mei 2016 een mevrouw met een hulphond naar buiten geschopt heeft? Toen zij met onmiddellijke ingang moest vertrekken zat er niks anders op dan met 90 mensen van de Zonnebloem en begeleiders van de Rabobank het terrein af te gaan!
    Schande!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *