Amsterdam krijgt Europa’s eerste airhockey club

Vrijdag 23 februari opent de TonTon Club, airhockey club PUCK. Het is Europa’s eerste airhockey club en bestaat uit 15 airhockeytafels. PUCK is het nieuwste project van de mensen achter de TonTon Club, Amsterdams creatieve speelplaats.

In de arcadehallen van Ton Ton Club is de airhockeytafel al jaren prominent aanwezig en veruit het populairste spel. Daarom besloten de eigenaren de airhockeytafels een eigen podium te geven, PUCK. Een nieuwe plek in Amsterdam Nieuw-West, waar je 7 dagen per week kan eten, drinken en spelen. De eigenaren omschrijven het als het walhalla voor airhockey en een explosie aan licht en geluid, dat het beste te vergelijken is met een hysterische ‘neon show á la Tokyo.

Bedenker Serdar Tonkas: “Sinds de opening van TonTon Club zie ik hoe populair het spel is. Al rond onze eerste airhockeytafel – waar we zelf vierduizend gaatjes in boorden – stonden altijd mensen. Dat komt: het spel is laagdrempelig en kort. Zelfs voor mensen met een korte spanningsboog is het leuk. En het is niet moeilijk. Het is net pingpong: populair omdat iedereen het kan.”

Het spel is bedacht in 1969 jaren door werknemers van het Amerikaanse Brunswick Billards – Amerika’s grootste biljart- en tafeltennis producent – en wint sindsdien aan populariteit. Er is zelf een Air Hockey Players Association (AHPA) en een speciale champions league voor airhockey professionals.

Naast de traditionele airhockey tafels komen er ook een aantal bijzondere exemplaren zoals de Crazy Lab airhockeys, waar je twee tegen twee speelt en wel 50 pucks tegelijkertijd over de tafel razen en zijn er ook vier Fast Track airhockeys waar je op dubbele snelheid het spel kan spelen. Ook als airhockey niet je favoriete bezigheid is is er genoeg te doen. Zo zijn er ook flipperkasten, een Dance Dance Revolution en een heuse Guitar Hero room te vinden.
Naast alle spellen is er ook een restaurant waar de bezoekers plaats kunnen nemen voor een uitgebreid diner bestaande uit ambachtelijke, seizoensgebonden gerechten.

Over Ton Ton Club
Al bijna vijf jaar zijn de TonTon Clubs in zowel het centrum van de stad Amsterdam als in het Westerpark een ware speeltuin voor volwassenen. De arcadehallen zijn een ideale mix tussen oude arcade klassiekers en moderne technologie en dat gaat goed samen met lekker eten en drinken.

Meer informatie:
http://puck.amsterdam/
TonTon Club

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *