900.000 cultuursnuivers genoten van het museumweekend

Afgelopen weekend heeft Het Museumweekend 900.000 bezoekers naar de 450 deelnemende musea getrokken. Dat zijn er iets minder dan de editie van 2012, waar de 1 miljoen nog werd overschreden. Het thema van dit jaar was ‘Doe een museum’, waarbij de bezoekers vaak werden uitgedaagd om ook zelf aan de slag te gaan.

Minister van OCW Jet Bussemaker in het Tilburgse Textielmuseum. Zij deed mee aan een workshop Koordvlechten. (foto: Erik van der Burgt )
Minister van OCW Jet Bussemaker deed in het Tilburgse Textielmuseum mee aan een workshop Koordvlechten. (foto: Erik van der Burgt )

Dit jaar was Jet Bussemaker, minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, aanwezig in het Tilburgse TextielMuseum. Zij woonde daar, samen met vele jongeren, diverse workshops bij.  Vrijwel alle deelnemende musea stelden dit weekend hun deuren open tegen een gereduceerd tarief. In veel gevallen was de toegangsprijs slecht € 1,- en kreeg men in ruil daarvoor een breed opgezette programmering. Het Museumweekend is een initiatief van De Nederlandse Museumvereniging en kende dit jaar haar 32e editie.

Meer informatie: www.museumweekend.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *