Zorg- sport- natuur- en recreatiesector werken aan gezonde groene initiatieven

Er is toenemend bewijs dat natuur positieve effecten heeft op de gezondheid, maar veel mensen weten relevant aanbod bij hen in de buurt nog niet te vinden. Diverse partijen uit de samenleving werken daarom samen in Beterinhetgroen.nl waardoor initiatieven op het snijvlak van groen en gezondheid beter vindbaar gemaakt worden.

Beterinhetgroen_beeldmerkRecreatie in het groen
Dertien partijen bundelen hun kennis, ervaring en netwerk in het project beterinhetgroen.nl. Om zo informatie over gezonde initiatieven in het groen beter toegankelijk te maken. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om wandelfit-groepen, beweegprogramma’s in het park, coaching in de natuur, running therapie of (wijk)gezondheidstuinen.
Door de informatie te bundelen worden de initiatieven online beter vindbaar voor burgers, patiënten, artsen en andere gezondheidsprofessionals die cliënten en/of patiënten adviseren of verwijzen. Naar verwachting is in maart 2015 de website voor het aanleveren van gezonde initiatieven gereed. Het streven is dat voor de zomer van 2015 burgers, patiënten en verwijzers gezonde groene initiatieven in de eigen woon- en werkomgeving online kunnen vinden.

Green Deal
Een Green Deals biedt bedrijven, burgers en organisaties een laagdrempelige mogelijkheid om samen met de overheid te werken aan groene groei. Initiatieven uit de samenleving staan daarbij aan de basis. De Rijksoverheid neemt de Green Deal Beterinhetgroen.nl op in de implementatie van de Rijksnatuurvisie en in de communicatie rondom het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is gezondheid’. De Green Deal is ondertekend op een congres voor o.a. huisartsen, wijkverpleegkundigen en sociale wijkteams over zorg en ondersteuning in de buurt .

Brede coalitie
De brede coalitie van partijen spant zich in om zoveel mogelijk mensen en organisaties te stimuleren Beterinhetgroen.nl te gebruiken: Staatsbosbeheer, LandschappenNL, De Hart&Vaatgroep, Diabetesvereniging Nederland, Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO), Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), Progez, Beroepsvereniging Groene Zorg (BVGZ), De Friesland Zorgverzekeraar, Landal GreenParks, de Rijksoverheid (Ministerie van Economische Zaken en Ministerie van Infrastructuur en Milieu) en MediQuest. Beterinhetgroen.nl is geïnitieerd door MediQuest.

Meer informatie: www.beterinhetgroen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *