Sterke bedrijven bouwen Family Entertainment Center Sevenum (Limburg)

In het Noord-Limburgse Sevenum wordt naast vakantiepark De Schatberg (en tegenover Toverland) een zeer uitgebreid Family Entertainment Center (FEC) ontwikkeld. Onderdelen zijn o.a. een Mattel Play indoor attractie-centre, een activity center gebaseerd op de game-wereld en een ABC foodcourt met 11 restaurants.

Initiatiefnemer is Ronald Hoppzak van vakantiepark De Schatberg. Het Family Entertainment Center wordt gebouwd op het terrein van De Schatberg, maar zal wel als zelfstandig bedrijf worden geëxploiteerd. Hoppzak: “Ik zie dit als mijn nieuwe ‘kindje’ en een mooie uitdaging. Natuurlijk zullen er wel cross overs plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld een kortingskaart voor gasten van De Schatberg, maar het FEC is dus geen onderdeel van de voorzieningen op het vakantiepark.”

Voor concurrentie met het naastgelegen attractiepark Toverland is Hoppzak niet bang: “We hebben vooraf gesprekken gevoerd met het management van Toverland en zien beiden vooral positieve effecten. Wij bieden ook een ander product. Toverland is een compleet dagje uit, waar wij ons meer richten op kortere tijdsbestedingen.”
Vooraf is een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en daar heeft de ondernemer het volste vertrouwen in. Voor een Yumble scenario (grote indoor attractie in Roermond dat vrij snel failliet ging) is Hoppzak dan ook totaal niet bang: “Wij hebben een veel aantrekkelijker prijsstelling en kiezen voor het concept van een Family Entertainment dat in Nederland steeds populairder wordt. Met Mattel Play haal je meteen een sterk merk in huis dat van zichzelf al een grote aantrekkingskracht heeft. Ook werken we met de ABC foodformule; een succesformule die al veel ervaring heeft opgedaan op diverse locaties. Sinds de bekendmaking van FEC Sevenum loopt het storm op op de bijbehorende Facebookpagina.”

Mattel Play edutainment – voor de jongste doelgroep
Na twee succesvolle openingen in Liverpool en Dubai in 2016, opent speelgoedgigant Mattel Inc. een nieuw interactief indoor edutainment center in Sevenum in Noord-Limburg. Mattel Play! Sevenum is de eerste, aan een speelgoedmerk gebonden, attractie in Nederland en de Benelux. Deze interactieve accommodatie van 2000 m2 groot is onderdeel van het nieuwe Family Entertainment Center Sevenum, wat gebouwd gaat worden op het terrein van De Schatberg.

Mattel Play! Sevenum bestaat uit volledig gethematiseerde zones die ervoor zorgen dat kinderen hun favoriete TVpersonages, zoals Thomas De Trein™, Bob de Bouwer™, Angelina Ballerina™, Brandweerman Sam™ en hun wereld tot leven kunnen brengen. Daarnaast kunnen kinderen hun eigen creaties bouwen in de Mega Construx™ and Mega Bloks® zones en uren plezier hebben in de Mattel Play! Roller Disco.

Mattel Play! Sevenum biedt kinderen en ouders de mogelijkheid om echt samen te spelen en te genieten van de tijd met elkaar. In dit interactieve edutainment center kunnen bezoekers zich onderdompelen in de alom bekende TV-werelden met de favoriete personages en zo hun fantasie de vrije loop laten. Kinderen krijgen de bouwstenen om hun creativiteit te ontplooien. Tot slot, zijn kinderen en hun ouders samen actief: ze rennen, springen, klimmen en spelen terwijl ze alle mogelijkheden van Mattel Play! Sevenum ontdekken.

Zie ook enkele beelden van Mattel Play Liverpool op: Lessen studiereis Engeland

Mattel Play! Sevenum opent haar deuren in de herfst van 2017.

Portal Action House – primair voor doelgroep tieners
Daar waar indoorspeeltuinen met o.a. softplay-elementen bij bosjes uit de grond lijken te komen, wordt er aan de Middenpeelweg een geheel nieuw concept gebouwd. Een Action House speciaal gericht op tieners, jongvolwassenen en zelfs de avontuurlijke volwassenen.

In The Portal Action House worden de bezoekers meegenomen in virtuele avonturen waarbij ze als bitventurer de strijd aangaan met de Evils, kortweg de E’s. In de setting van drie verschillende gamewerelden komen diverse uitdagingen naar voren. In het eerste level kan de bezoeker zich uitleven middels free running langs gave obstakels. In level 2 zorgen de tricks op de trampoline ervoor dat er geen grotere chaos ontstaat. In het derde en laatste level zijn skills op de pumptrack of half-pipe nodig om uiteindelijk de overwinning te kunnen vieren.

Ook het Portal Action House opent de deuren vanaf herfst 2017.

Foodcourt ABC met 11 restaurants
Onderdeel van het nieuwe FEC wordt ook een nieuwe franchisevestiging van ABC Franchise International. Zij zorgen voor een gastronomische avonturentocht. ABC Restaurants, is een verwennerij van twee of drie uur voor één all-in-prijs. Ook alle niet-alcoholische drankjes zijn inbegrepen. Gasten krijgen een vaste tafel aangewezen van waaruit ze, in een unieke ambiance, kunnen genieten van alle gerechten uit de elf sfeervolle restaurants.

  • Soups & Breads
  • Salad bar
  • Steak House
  • Daily Fresh Fish
  • Fine Italian Food
  • Chinese & Wok
  • The Mexican
  • Diner Fast Food
  • Sushi
  • Pancake & Waffles
  • Bakery & Icecream


Met deze formule komt iedereen aan zijn trekken, liefhebbers van vlees, vis, salades, sushi of zoete lekkernijen. Voor vegetarische gasten is er een speciale menukaart waarop een groot assortiment van verschillende gerechten wordt aangeboden. Ook is er uiteraard een aparte menukaart voor gasten met een gluten- en lactosevrij dieet.
Voor de kinderen is er een scala aan (speel) mogelijkheden! Voor de kleintjes een binnenspeeltuin en voor de grotere uitdagende glijbanen, een spannende touwtunnel en een super voetbalkooi.

Meer informatie: www.abcrestaurants.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *