Wilde plannen voor een pretpark met windmolenthema

Het plan bevind zich nog in de ‘exploratory phase’, maar de beeldimpressies van een Pretpark rond het thema Windmolens zien er indrukwekkend uit. De plannen worden ondersteund door energiemaatschappij Qurrent, die hiermee aandacht wil vragen voor de mogelijkheden van duurzame energie.

QURRENT2_01BeaufortBusterTwee van de attracties waarmee het park zich wil onderscheiden zijn:

  • De Beaufort Buster ’s Werelds hoogste spiraalvormige  waterglijbaan.
  • Newton’s Nightmare waarbij de thrill wordt veroorzaakt door een vrije val van 96 meter in 1.5 seconde.

Richard Klatten, CEO van Qurrent licht de plannen toe: “Binnen tien jaar is windenergie gemeengoed. Wij streven er naar om op deze ontwikkelingen vooruit te lopen. Daarvoor willen we een omgeving creeren waarin mensen ‘schonen energie’ kunnen ervaren op een leuke en educatieve manier. Daar past ons plan voor een attractiepark uitstekend bij; beleef de attractie rond een windturbine, die ook nog eens de schone stroom van de attractie oplevert.”

Naast windenergie is ook ook zonne-energie en een goede afvalstromen-management onderdeel van de plannen.

qurrent2 birds eye view 04 SNDKlatten is wel realistisch over de haalbaarheid. Hij ziet nog wel enkele obstakels die moeten worden geslecht voordat de plannen daadwerkelijk kunnen worden gerealiseerd. Zo is er bijvoorbeeld nog geen onderzoek gedaan naar de veiligheid van de combinatie van een attractie met een windmolen. Ook de impact op lokale bedrijven van een dergelijk groot nieuw park moet nog worden onderzocht.

Bron: persbericht Qurrent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *