Wifi onmisbaar voor kampeerders

Elektronica speelt een grote rol tijdens het kamperen: driekwart van de kampeerders neemt de tablet of laptop mee naar de camping. Geen wonder dat wifi met stip bovenaan de verlanglijst staat van Kamperend Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de organisatie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs die nu gaande is en duurt tot tot en met zondag 11 oktober 2015.

wifi1Wifi is onmisbaar voor de kampeerder en campings spelen daar steeds meer op in: maar liefst 84% van de kampeerders had tijdens de laatste vakantie beschikking over wifi en maakte er ook dankbaar gebruik van. Ze gebruiken internettoegang voor het controleren van het weerbericht (79%), contact met het thuisfront (75%), het opzoeken van informatie in de omgeving (71%) of het oriënteren op de volgende camping (53%) tijdens de rondreis.

Camping zonder wifi niet meer van deze tijd
Van de kampeerders die de beschikking hadden over wifi op de camping, geeft 52% aan dat het gebruik op de hele camping (inclusief de eigen kampeerplek) gratis was. 24% betaalde alleen voor wifi op de eigen kampeerplek (wel gratis in gemeenschappelijke ruimten) en 22% van de kampeerders kampeerde op een camping met uitsluitend betaalde wifi: gemiddeld € 3,60 per dag. Kampeerders zijn stellig over internettoegang op de camping: 80% vindt een camping zonder wifi eigenlijk niet meer van deze tijd.

Beursimpressie-KCJ-2015_0018
Beursimpressie

Top-5 gadgets en accessoires
De organisatie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs maakte op basis van het onderzoek een Top-5 van noodzakelijke accessoires, spullen en gadgets die kampeerders niet willen missen op vakantie: op één staat het navigatiesysteem (85%), op de tweede en derde plaats de tablet (74%) en laptop (51%), op nummer vier de radio/cd speler (49%) en op vijf staat de televisie (47%). Uit het onderzoek blijkt ook dat 43% van de caravanbezitters inmiddels een mover heeft onder het mobiele vakantiehuisje: dat voorkomt veel duwen en trekken bij het op de plaats manoeuvreren van de caravan.
De accessoirehal van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (hal-10) staat vol met handige hebbedingen, van satellietontvangers tot caravanmovers en van luxe lattenbodems tot airco’s die op het dak gemonteerd kunnen worden.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs duurt nog t/m zondag 11 oktober en vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Voor meer informatie en kaartjes: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *