Wie onderneemt het smakelijkst?

Onderscheidt u zich met een bijzonder smakelijk product van eigen bodem, doe dan mee aan ‘De smaak van Nederland 2011’. De wedstrijd staat dit jaar in het teken van smaak en duurzaamheid en geeft uitstekende mogelijkheden voor extra publiciteit en erkenning.

in Culemborg...

Syntens, de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl zijn de organisatoren van deze wedstrijd die dit jaar voor de vierde keer wordt gehouden. In 2010 won Ondernemer Sita Danser van het kleine productiebedrijf Hottie Sambal uit Rotterdam was de ‘ Smaakvol2010 trofee. Sita Danser maakt biologische sambals en haar pittige ‘rode ui-honing-sambal’ veroverde hart en smaakpapillen van de vakjury.

Regionale voorrondes
Voorafgaand aan deze finale worden regionale voorrondes georganiseerd. Deze vinden plaats op 16 juni in het Westen van het land, op 20 juni in Noord- en Oost- Nederland en op 21 juni in het Zuiden. De smaakjury bestaat uit een aantal smaakspecialisten onder leiding van Dick Veerman (foodkenner en initiatiefnemer van foodlog.nl). Zij toetsen de producten op smaak en presentatie. De smaakjury nomineert vervolgens per regio acht producten die doorgaan naar de publieke smaaktest en de masterclasses.

Proeven in het hele land
Het winkelende publiek in Nederland krijgt in de zomer op diverse locaties de gelegenheid om de acht regionale producten te proeven en te stemmen op hun favoriet. Bovendien kan iedereen actief meedoen aan het smaakdebat op www.foodlog.nl en via Twitter, waar smaakspecialisten, producenten en consumenten hun mening geven over authentieke, echte, bijzondere en innovatieve voeding.

Regionale masterclasses
Acht foodondernemers per regio worden geselecteerd voor de regionale masterclasses, waar vooral aandacht is voor marketing, afzet en duurzaamheid. Per regio worden de acht producten voorgelegd aan een vakjury. Deskundigen toetsen de producten en geven advies op het gebied van presentatie, verpakking, afzetkanaal, positionering en duurzaamheid. Deze vakjury bepaalt welke twee producten per regio doorgaan naar de finale. Ook de regionale publieksfavorieten zullen als finalist meestrijden.

Finale
De smaakjury zal tijdens de finale in het najaar de producten van de finalisten voor een laatste keer proeven en toetsen. In een spannende eindronde worden de kanshebbers aan het publiek gepresenteerd. Daarna worden de winnaars van Smaakvol2011 en de publieksprijs bekend gemaakt.

Deelnemen
Nederlandse agri- en food-bedrijven met een authentiek voedingsproduct van eigen productie, waarvan het hoofdingrediënt uit Nederland komt, kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. Voorwaarde is ook dat de ondernemers ambities hebben om het bedrijf of product een stap verder te brengen. Via www.syntens.nl/desmaakvanNL is het mogelijk om in te schrijven voor de regionale voorrondes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *