Wetenschap in Show-vorm bij Naturalis en het Ruimtevaartmuseum

In de vermaaksector komen steeds vaker thema’s uit de wetenschap aan bod; en dat past in de trend van de Experience Economy (Pine Gilmore). Deze activiteiten zijn een vorm van edutainment. OP TV is de DWDD University een grote hit, maar ook steeds meer musea en attracties ontdekken de toenemende belangstelling voor de wetenschap.

clickNaturalis
Naturalis After Dark, een initiatief van Naturalis, organiseert events voor volwassenen waarin natuur, kunst, filosofie, literatuur, strips, film en wetenschap worden gemixt tot 1 geheel. Naturalis wil hiermee een platform zijn waar de grenzen tussen kunst, natuur en wetenschap worden verkend.

Iedere Naturalis After Dark avond draait om één thema. Met een drankje in de hand kan men naar wetenschappers, kunstenaars en filosofen luisteren die het thema van allerlei kanten belichten in flitscolleges, pecha kuchas, interviews, show ‘n tells en filmpjes. Op 26 maart staat de Naturalis After Dark avond in het teken van DNA.

Meer informatie: www.naturalisafterdark.nl

Aviodrome / Nationaal Ruimtevaart Museum
Ook Luchtvaart-Themapark Aviodrome en het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM) richten zich op geïnteresseerden in de wetenschap. Het NRM verzorgt elke eerste zaterdag van de maand een lezing over ruimtevaart of sterrenkunde.

Op zaterdag 7 maart licht Fred Jansen (projectmanager bij ESA) de wetenschappelijke doelstellingen van het Rosetta-project toe. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor de manier van reizen naar en rondom een komeet. Aan de hand van de eerste wetenschappelijke resultaten wordt het onderzoek toegelicht en toekomstige activiteiten belicht. Na de lezing is er voor geïnteresseerden ook nu weer gelegenheid om aan een rondleiding langs de ruimtevaartexpositie deel te nemen.

Meer informatie: www.nationaalruimtevaartmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *