Wellness Zeeuwse stijl in SPA Domburg

Wellness is een activiteit in opkomst in Nederland. Niet alleen in aantal bezoekers maar ook in de ontwikkeling van professionaliteit. Domburg loopt hierin voorop, o.a. met het verkrijgen van de Badstatus in 2014. SPA Domburg speelt daarin een centrale rol, met een wellnessconcept op basis van Zeeuws DNA.

Concept
Het idee om Zeeuws DNA te koppelen aan wellnessontwikkelingen in Zeeland is bedacht en uitgewerkt door Marlies Sobczak: “In mijn concepten vertaal ik altijd de kracht van de streek. Dan ben je uniek en niet kopieerbaar. Ook het uitdragen van de effecten op het welzijn van gasten, in dit geval van de invloed van de zee is onderdeel van het concept. Ik heb een overzicht uitgewerkt wat een verblijf aan zee met mensen doet…..”

Jolanda Oudesluijs en Ankie Vermeulen van Badhotel Domburg
Jolanda Oudesluijs en Ankie Vermeulen van SPA Domburg

Realisatie
het ontwerp en de inrichting van SPA Domburg werd uitgevoerd door Jaap Shiphorst van House of Wellness. Jolanda Oudesluijs en Ankie Vermeulen, de verantwoordelijke projectmanagers/ conceptontwikkelaars van SPA Domburg zijn bijzonder tevreden met het resultaat. “Het ontwikkelen van een wellness-aanbod voor een hotel behelst veel meer dan het vrijmaken van een ruimte voor een paar sauna’s. Omdat we zo dicht aan de kust liggen, wilden we daar graag iets mee doen. Dat is geweldig gelukt; in SPA Domburg ontdek je de weldadige kracht van Zeeland.”

Zeeuws DNA
In het ontwerp is ingespeeld op de historie van de badplaats en de unieke ligging. Domburg was in de negentiende eeuw al een mondaine badplaats. De helende werking van de zilte zeelucht trok tal van welgestelde Europeanen aan. In de speciale zoutsauna ondervinden de gasten nu diezelfde heilzame werking. De projectmanagers lichten toe: “SPA Domburg is een unieke, Zeeuwse sauna geworden. Zo is er een unieke belevenisdouche waarin een storm op zee word nagebootst, compleet met donder en bliksem. Ook hebben we een paar wanden bekleed met echte mosselen en oesters. De in het oog springende afkoelruimte met scherfijs is afgewerkt met een mozaïek van parelmoer. Zeeland heeft zo veel te bieden. Want naast het verfijnde parelmoer gebruiken we ook de stoere basaltblokken die de Zeeuwse dijken beschermen. Met deze blokken is bijvoorbeeld de achterwand in de buitensauna opgebouwd en het drinkfonteintje aangekleed.”

Meer informatie:
www.spadomburg.nl
www.houseofwellness.nl
www.sobczak.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *