Weer meer Blauwe Vlaggen in Nederland

Dit jaar wordt er op 140 standen en jachthavens in ons land een Blauwe Vlag gehesen. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. Vorig jaar was dit aantal 129, en ook toen was er al sprake van een stijging van 5% t.o.v. 2010.

Strand van Egmond; één van de nieuwkomers in de Blauwe Vlaggenlijst

Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne. De Blauwe Vlaggen 2012 worden uitgereikt aan 52 Nederlandse stranden (aan de kust en in het binnenland) en 88 jachthavens. Vijf stranden en tien jachthavens ontvingen ‘De Blauwe Vlag’ voor het eerst:

Nieuwe Blauwe Vlag Jachthavens:
Achter ’t Veer, Geldermalsen
Haringvliet Kanaalhaven, Hellevoetsluis
t Hoorntje, Akersloot
Kempers Watersport Leimuiden, Leimuiden
Maasbommel, Maasbommel
Sleeuwijk Yachting, Sleeuwijk
Stenhuis, Aalsmeer
Zwanengat, Warmond
Eemhof, Zeewolde
Willemstad, Willemstad

Nieuwe Blauwe Vlag Stranden:
Egmond aan Zee
Egmond Binnen
Parnassia, Bloemendaal aan Zee
Strand Zeeweg, Bloemendaal aan Zee
Scharendijke – Brouwersdam
Quackstrand, Hellevoetsluis

Veilige en schone stranden en jachthavens
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten
bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.

Meer informatie:
www.blauwevlag.nl
www.stichtingkmvk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *