Weer een bijzondere accommodatie: slapen in een luchtballonmand

Recreatiebedrijven hebben het succes van bijzondere accommodaties ontdekt en laten hun creativiteit daar graag op los. Slapen in een luchtballonmand is de nieuwste variant, gesitueerd in het Brabantse Haaren. Gasten van deze accommodatie worden compleet ondergedompeld in de wereld van de ballonvaart en slapen in ’s werelds eerste ‘Ballonbedden’.

Jules Verne als inspirator
Voor familie Van Herk, zelf ook fanatieke ballonvaarders, vormde de beroemde ontdekkingsreiziger en schrijver Jules Verne de inspiratie. Hij voer vijf weken per luchtballon boven Afrika en schreef hierover het boek ‘Vijf weken in een luchtballon’ . De eerste vakantiewoning brengt de gast terug in de spannende tijd van ontdekkingsreizen. Drie Spanjaarden, Josep Maria Lladó, Joan Comellas en Jaume Llansan evenaarden met hun zelf gemaakte ballon ‘Tramuntana’ de ontdekkingsreis van Jules Verne per ballon in 1980. Hun vlucht was de inspiratie voor de tweede vakantiewoning. Donderdag 20 maart worden de woningen officieel geopend door gebiedsgedeputeerde Johan van den Hout en door de drie beroemde Spaanse ballonvaarders. Zij ‘duiken’ gezamenlijk als eerste de ballonbedden in.

Vakantie vol ballonbeleving
De twee meest in het oog springende slaapkamers van de nieuwe vakantiewoningen heten met recht ‘ballonkamers’. De gast overnacht in een echte luchtballon, compleet met een speciaal gevlochten mand als bed en de originele branders als verlichting. ‘Wij wilden niet de zoveelste vakantiewoningen realiseren, maar mensen echt een beleving meegeven’, vertelt Rud van Herk. ‘Dat doe ik tijdens mijn ballonvaarten boven het Nationaal Landschap Het Groene Woud vanuit de lucht. Maar nu kan dit ook slapend en dromend in een ballonmand tijdens een verblijf in de sfeer van de ballonvaart.’ Ook in de andere kamers van de vakantiewoningen zijn de thema’s ballonvaren tot in detail doorgevoerd. In de kamer ‘’t Verloren Mandje’ kan de crew je (na de landing met de ballon) niet meer vinden en moet je overnachten in het weiland. Om deze beleving door te voeren heeft de kamer zacht kunstgras als vloerbedekking. In de ‘Wolkenkamer’ staat het bed zelfs letterlijk op een roze wolk, om wellicht mooie dromen te stimuleren. De gasten zullen merken dat iedere kamer in de vakantiewoningen een verhaal heeft,’ aldus Van Herk.

Spaanse Ballonvaarders
In de vakantiewoning Tramuntana draait het naast de luchtballonnen ook om de Spaanse sferen. ‘Misschien niet de eerste link die je zou verwachten,’ zegt Rud van Herk. ‘Maar het verhaal klopt. Je waant je onder andere in het naaiatelier van één van de meest succesvolle ballonproductiebedrijven van Europa, Ultramagic. De oprichters van het bedrijf (Josep Maria Lladó, Joan Comellas en Jaume Llansan) evenaarden in 1980 met hun ballon ‘Tramuntana’ de ontdekkingsreis van Jules Verne per ballon boven Afrika. Wij zijn erg vereerd dat deze Spaanse legendes uit de ballonwereld de opening van onze vakantiewoningen samen met gedeputeerde Johan van Hout willen verrichten.’

Open Dag
Vakantiewoning ‘Jules Verne’ is geschikt voor 4 tot 8 personen en vakantiewoning Tramuntana voor 8 tot 12 personen. In totaal bieden deze luxe accommodaties dus plek aan maximaal 20 personen. De woningen kunnen ook samengevoegd worden tot één grote groepsaccommodatie . Een ballonvakantie in deze bijzondere accommodatie is natuurlijk pas compleet als men ook een ballonvlucht boekt boven het Groene Woud bij de BallonAIRpoort. Op zaterdag 22 maart is iedereen van harte welkom om van 10.00 – 17.00 uur een kijkje te komen nemen tijdens het open huis.

Meer informatie: www.slapeninballonmand.nl (vanaf 20 maart 2014) of www.ballonairpoort.nl.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *