Weekendjeweg.nl en Busbedrijf Syntus promoten duurzaam toerisme op de Veluwe

Boekingssite Weekendjeweg.nl en openbaar vervoerbedrijf Syntus en zijn per 1 oktober een samenwerking gestart om de Veluwe te promoten. Doel van de promotie is om de Veluwe als toeristische regio uit te lichten waar je prima met het openbaar vervoer diverse attracties kunt bezoeken. Speciaal voor toeristen heeft Syntus buslijn 400 ontwikkeld. Deze bus rijdt elk weekend een route langs toeristische bestemmingen op de Veluwe, zoals Nationaal Park de Hoge Veluwe, het Openluchtmuseum, Burgers’ Zoo en pretpark Juliana Toren.

campagnebeeld

Dat deze actie goed aansluit bij het label “Bewust op Reis” is geen toeval. Weekendjeweg.nl woordvoerder Ed Trentelman legt uit: “Wij ondersteunen zoveel mogelijk initiatieven die duurzaam toerisme bevorderen. Syntus biedt een groen alternatief om te reizen binnen de Veluwe. Dit promoten wij dan ook graag bij onze eigen gasten.”

Via flyers in bussen, online promotie, bus bestickering en kortingvouchers wordt de campagne bij inwoners en bezoekers van de Veluwe onder de aandacht gebracht. Tevens profiteren beider klanten van extra voordeel in de periode van 1 oktober t/m 31 december 2012. Elke reiziger die op één van de Syntus buslijnen (regio Gelderland) instapt ontvangt een kortingsbon t.w.v. € 10,- te besteden bij Weekendjeweg.nl. En mensen die via Weekendjeweg.nl een hotelverblijf op de Veluwe boeken ontvangen één dag gratis busvervoer voor twee personen.

Over Weekendjeweg.nl
Weekendjeweg.nl is onderdeel van Bookit, marktleider in Nederland op het gebied van korte tussendoor vakanties in zowel hotels als bungalowparken. In 2011 werden 370.000 boekingen gemaakt bij Bookit met een totaalomzet van ruim 60 miljoen euro. In een jaar tijd gingen bijna 1 miljoen gasten via een van de sites op een korte vakantie.
www.weekendjeweg.nl

Over Syntus
Syntus verzorgt het openbaar vervoer per trein en bus in de volgende regio’s: Achterhoek (trein), Midden Overijssel (bus), West-Twente (trein en bus), de Betuwe (trein), en de Veluwe (bus). Met circa 1500 medewerkers, 45 treinen en 300 bussen worden jaarlijks ongeveer 48 miljoen reizigers vervoerd per bus en trein. De jaaromzet van Syntus is 135 miljoen euro. Syntus is een dochteronderneming van Keolis. Het hoofdkantoor van Syntus is gevestigd in Doetinchem. Daarnaast zijn er vestigingen in Almelo, Apeldoorn, Dedemsvaart, Deventer, Doetinchem, Ede, Goor, Harderwijk, Neede, Tiel, Winterswijk, Zutphen en Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *