Wat kost een zeehond of wolf eigenlijk?

Dit seizoen staat Dierenrijk in het teken van verhuizingen. Zo zijn er op dinsdag 17 juni, twee zeehonden vanuit het Dolfinarium gearriveerd. En op donderdag 19 juni vertrekken er zes wolven van Dierenrijk naar GaiaZOO. Dieren verhuizen gedurende het jaar van en naar andere dierentuinen, maar wat kost een zeehond of wolf eigenlijk?

Rocky-en-Pepito_Dolfinarium_lrDierentuinen die aangesloten zijn bij de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) kunnen dieren met elkaar uitwisselen. Deze uitwisseling is op basis van donatie, dus er wordt niets voor de dieren betaald. Zodoende is er een eerlijke samenwerking tussen dierentuinen en aquaria mogelijk.

Zeehonden veilig gearriveerd
De zeehonden Rocky en Pepito zijn vandaag veilig en wel in Dierenrijk gearriveerd. Het mannetje en vrouwtje zijn afkomstig uit het Dolfinarium, waar ze in 2011 werden opgevangen. Naar verwachting zijn ze 9 jaar oud. Wat wel zeker is, is dat ze onafscheidelijk van elkaar zijn. Met de komst van Rocky en Pepito heeft Dierenrijk een groep van 5 zeehonden en kan de show uitgebreid worden.

Wolven naar Limburg
Donderdag 19 juni vertrekken er zes mannelijke wolven van Dierenrijk naar GaiaZOO. De wolven zijn een aantal jaar geleden in Dierenrijk geboren, waardoor de groep te groot geworden is. Dierenrijk houdt een groep van acht wolven als roedel in een verblijf en drie wolven samen met vijf bruine beren.

Inmiddels wonen er ook witoor penseelaapjes in Dierenrijk. Zodra het verblijf klaar is, zijn deze dwergapen halverwege de wandelroute te bewonderen. Ook zijn er onlangs geelblauwe ara’s vanuit Safaripark Beekse Bergen gearriveerd, welke de gasten nu al op het voorplein verwelkomen.

Meer informatie over EAZA is te vinden op www.eaza.net
Bron: persbericht Libema / dierenrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *