VVV Nederland lanceert een nieuwe landelijke app

De nieuwe app van VVV Nederland maakt gebruik van de  (gps) locatie van de gebruiker en koppelt daaraan toeristisch/recreatieve informatie over de omgeving. Het systeem maakt gebruik van data uit de Nationale Databank voor Toerisme Recreatie en Cultuur (NDTRC).  Die is voor een belangrijk deel van nationaal dekkend, met nog wel enkele ‘witte vlekken’. Op dit moment is alleen een versie voor apple gebruikers beschikbaar. De Anroid versie wordt nog deze maand gelanceerd.

screen568x568
screenshot

Informatie aanmelden
De eerste reacties van gebruikers in de Apple i-tunes store zijn positief. De VVV ziet de app als een product dat nog ‘in ontwikkeling’ is. Er heeft veel werk gezeten in het organiseren van de NDTRC. Met de app wordt de toeristische informatie nu praktisch ontsloten. Ondernemers die hun aanbod ook via de app willen presenteren, kunnen contact opnemen met de locale VVV of andere partners van het NDTRC. Dat zijn de partijen die de data van de app bijhouden.
Nu de database goed functioneert, kunnen ook makkelijk andere media worden gekoppeld. De landelijke VVV verwacht dat zij binnen twee weken ook hun vernieuwde website kunnen lanceren.

Veelzijdig
In de kern biedt de app informatie over evenementen, bezienswaardigheden, activiteiten, restaurants, winkelen of uitgaan. Daarnaast biedt de VVV NL app:

  • – de mogelijkheid om favoriete locaties of attracties in een lijst op te slaan
  • – de mogelijkheid VVV alerts in te stellen die je onderweg verrassende informatie over bezienswaardigheden, monumenten of attracties geeft
  • – de mogelijkheid om alle informatie te downloaden voor als je de app offline wilt gebruiken
  • -een overzicht van alle VVV-vestigingen, VVV-agentschappen en VVV i-punten
  • -een overzicht van de verkooppunten van de VVV Cadeaubon en de Nationale Dinercheque
  • -een overzicht van adressen waar je van harte welkom bent als je de VVV Cadeaubon wilt besteden

De VVV NL app is een initiatief van VVV Nederland. VVV Nederland ondersteunt en faciliteert een netwerk van professionele VVV- en destinatiemarketingorganisaties in het uitvoeren van hun taken en werkzaamheden. Daarnaast is VVV Nederland uitgever van de VVV Cadeaubon en de Nationale Dinercheque en daarmee marktleider in Nederland.

Download de app: https://itunes.apple.com/nl/app/vvv-toeristische-informatie/id735257481
Meer informatie: www.vvv.nl
Feedback over de app kunt u sturen naar: paulvanharten@vvvnederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *