Vrijdagmiddagblog! No Food Waste

Je drinkt je koffie zwart en hebt geen zin in het koekje dat op je schoteltje ligt. Ook tijdens de lunch laat je de prachtige garnering liggen. Toch betaal je wel voor alle ‘smuk’. En het ergste van alles is dat de resten (volle suikerzakjes, koffiekuipjes, koekjes en garnering) in de prullenbak verdwijnt. Deze ‘Food Waste’ binnen de horeca komt veel voor.

Ons businessplan bestond uit twee bakken koffie
Tijdens twee bakken koffie bedachten Pim de Laat en Eric de Bont het concept Leut. “Bij ons krijg je wat je wilt en daar betaal je voor,” aldus Eric. Als je bij Leut een kop thee of koffie komt drinken betaal je €1,50 en bepaal je voor een meerprijs of je er siroop, slagroom en een koekje bij wilt. Ook voor de lunch geldt dit principe. “Je betaalt voor een lekkere Hollandse boterham met zelf gekozen beleg. Geen verdere poespas daaromheen. Wij willen zo min mogelijk weggooien.”

vrijdagmiddagblog_foodwaste1
Kom je een bakkie leut doen?

Samen met een hoofdletter S
Deze ervaren ondernemers hebben een heldere visie met Leut. De inrichting is in samenwerking met de plaatselijke kringloop. “Alles is tweedehands, zelfs de bar is gemaakt van steigerhout.” Naast geen voedselverspilling en hergebruik, is er een derde pijler nadrukkelijk aanwezig – Samen. Ze maken de combinatie tussen retail, horeca en flexruimtes. In het gebouw zit naast Leut bijvoorbeeld kledingzaak ‘By Plume’.  en op de boven verdieping worden vergader- en workshopruimtes aangeboden.

Tot volgende week!
Wil je meepraten over Food Waste of een van de andere trends uit het vrijdagmiddagblog? Je kunt op twitter of hieronder een reactie plaatsen. Ook zijn tips over interessante trends en de nieuwste hotspots in de vrijetijd altijd welkom. Mailen kan naar info@panterkist.nl Tot volgende week!

Ruby Kramer – PanterKist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *