Voorproefje van watershow Aquanura in de Efteling

De première van Aquanura, de grootste watershow van Europa, is op 31 mei 2012. De Efteling heeft nu al een voorproefje op Youtube gezet. Deze nieuwe show in de Efteling wordt gebouwd om in het 60-jarig jubileum op een bijzondere wijze te vieren. Vanaf 1 juni 2012 is de show dagelijks voor iedereen te zien in de Efteling.

 

plaatsing van De Kikkerkoning

Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur Efteling, en Mark Fuller, Algemeen Directeur van leverancier WET, onthulden eind januari samen de kikkerkoning. Deze kikker verandert vanaf 31 mei 2012, samen met zijn toekomstige drie collega-kikkers, de Vonderplas in de sensationele watershow Aquanura.

Bart de Boer legt uit wat kikkers te maken hebben met deze jubileumattractie: “Aquanura komt van de samenvoeging ‘aqua’, wat water betekent en ‘anura’ wat kikker betekent. “Daarnaast betekent ‘nura’ heel symbolisch ‘verlichtend’ en licht is onder andere één van de elementen in deze grootste fonteinenshow van Europa.”

Mark Fuller is blij te zien hoe de bouwwerkzaamheden vorderen: “Aquanura is een project waarbij de Efteling en WET zich een sprookjesachtige wereld voorstelden. Ik vind het mooi om te zien hoe de elementen water, vuur, muziek en licht steeds duidelijkere vormen aannemen.”

Aquanura wordt de op twee na grootste watershow van de wereld en een eerbetoon aan één van de tien eerste sprookjes uit het Sprookjesbos: De kikkerkoning. De Efteling investeert 17 miljoen euro in de sensationele watershow.

Voor meer informatie, o.a. over de vordering van de bouw: www.efteling.com/aquanura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *