Volop nuttige beurzen en kennisbijeenkomsten

Na een vrij rustige eerste week van 2016, staat vanaf komende week de agenda weer vol met interessante bijeenkomsten en beurzen voor ondernemers in de recreatiesector. De b2b bijeenkomsten presenteren de laatste innovaties, nuttige producten en vakkennis. Op de consumentenbeurzen kun je in contact te komen met potentiële gasten voor het komende jaar.

woonwagen met draaiorgel
woonwagen met draaiorgel

10 – 11 januari: Artiesten en Evenementen Beurs, Eindhoven
Recreatiebedrijven, in zowel dag- als verblijfsrecreatie, hebben de afgelopen jaren veel baat gehad bij het organiseren van evenementen. Die zorgen voor een extra toeloop van bezoekers en spin-off voor latere, rustiger, momenten. Bekende fenomenen zijn inmiddels evenementen als Halloween en kerstmarkten.
De AEB staat ook dit jaar garant voor heel veel vernieuwende, verrassende en unieke acts. Organisatoren van zowel grote als kleine evenementen, maar ook met grote en kleine budgetten kunnen zich volop laten inspireren door de ruim 120 stands.
Meer informatie: www.aeb.nl

10 – 12 januari: Souvenirbeurs, Amsterdam
Vakbeurs voor souvenirs en recreatieartikelen. Een overzichtelijke driedaagse beurs. De beurs is bedoeld voor iedereen die werkt in de souvenirbranche in cultuurhistorische regio’s en steden, rondvaart, musea, attracties, verblijfsrecreatie, hotels, vervoersondernemingen in heel Nederland.
www.souvenirbeurs.nl

horecava11 – 14 januari: Horecava, Amsterdam
De directrice van Toverland gaf onlangs nog aan: “Lekker eten is een belangrijk onderdeel van de geluksbeleving van onze bezoekers.” Aandacht voor ‘lekker eten en drinken’ is er volop op de Horecava; dé ontmoetingsplaats voor de professionals in de foodservice industrie. Gedurende 4 dagen kunt u volop netwerken, ideeën uitwisselen en zaken doen. Horecava biedt een compleet aanbod van bedrijven, heel veel productnieuws en een sterk inhoudelijk programma. Daarnaast staat de beleving centraal.
Meer informatie: www.horecava.nl/beursinfo

NBTC NIPO presenteert traditioneel de laatste cijfers over Nederlandse vakanties
NBTC NIPO presenteert traditioneel de laatste cijfers over Nederlandse vakanties

12 – 13 januari: Vakdagen Vakantiebeurs Utrecht
De vakdagen van de Vakantiebeurs zijn traditioneel een plek om te netwerken; ook voor het binnenlands toerisme. Een opmerkelijke bijeenkomst dit jaar is gericht binnenlandse vakanties; ‘Whats next in leisure’. Dit initiatief komt mede tot stand door de Vakantiebeurs die de komende jaren graag het ‘Nederland paviljoen’ weer ziet groeien.
Zie ook ons eerdere overzicht van handige bijeenkomsten voor binnenlandse recreatie en vakanties
Meer informatie: www.vakantiebeurs.nl/nl-NL/Vakbezoek.aspx

13 – 17 januari: Vakantiebeurs, Utrecht
Hier komen vele Nederlanders zich elke jaar weer oriënteren op hun vakantie(s). ‘Een dagje Vakantiebeurs’ is de afgelopen jaren ook steeds meer ‘een dagje uit’ geworden. In het Nederlands paviljoen dit jaar een opvallende nieuwkomer; Duinrell. Zij verzorgen voor de jonge bezoekers een leuk programma. Ook het populaire ‘Camping by Night‘ wordt weer georganiseerd.
Meer informatie: www.vakantiebeurs.nl

13 – 15 januari: Vakbeurs Facilitair en gebouwbeheer
Wellicht niet de eerste beurs waar je aan denkt bij de recreatiesector? Toch is beheer, onderhoud, schoonmaak en logistiek van je terreinen en gebouwen een belangrijk onderdeel van het succes. Dit jaar organiseert de vakbeurs voor het eerst 20 themadagen. Deze themadagen staan in het teken van kennis- en informatieoverdracht. Daarnaast worden er verschillende themaroutes samengesteld, zodat u veel doelgerichter op zoek kunt gaan naar de standhouders die voor u de juiste informatie hebben.
www.vakbeursfacilitair.nl

15 – 17 januari: Fietsbeurs VeloFolies, Kortrijk (Be)
Velofollies is uitgegroeid tot de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in de Benelux. U kan er het totaalaanbod binnen de fietswereld bezichtigen en testen: van BMX en mountainbike tot racefiets en van stadsfiets tot e-bike.
De vernieuwing van de fietsnetwerken in West-Vlaanderen wordt het belangrijkste thema van het jaar. Op 15 januari worden op de beurs de vernieuwde fietsnetwerken gepresenteerd in het Brugse Ommeland, de Leiestreek, de Westhoek en aan de Kust.
www.velofollies.be

Dit was slechts een selectie. Meer events op: www.pretwerk.nl/agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *