Volop activiteiten in het Pinksterweekend

Voor het komende Pinksterweekend zijn er vele aanhaakmogelijkheden voor een bijzonder dagprogramma; o.a. de Kastelendag, de Nationale Parken dag en de Meimaand-Fietsmaand. Het NBTC verwacht dat 800.000 Nederlanders hun koffers gaan pakken. Alleen de weersvoorspellingen zijn op deze termijn nog vrij onzeker.

Pinksterweer
Weeronline.nl verwacht een mooie droge zaterdag, met iets lagere temperaturen dan in het midden van deze week. Voor de zondag en maandag zijn de verwachtingen nog minder zeker; maar regen of onweer op het eind van de zondag wordt zeker niet uitgesloten. Ook maandag is er een kans op regen. Voor de verwachte temperatuur hoeft de vakantieganger deze dagen het land niet uit; die liggen waarschijnlijk wel comfortabel boven de 20 graden. Wie op vrijdag al op pad gaat krijgt te maken met een bijzonder warme dag, met een hoge zonfactor; smeren dus.  Bekijk de meest actuele voorspelling op:
www.weeronline.nl

Weersverwachting
Pinkpop 2012

Meer weer tijdens Pinkpop 2012

 

800.000 Nederlanders op vakantie tijdens Pinksteren
Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat er, net als vorig jaar, zo’n 800.000 Nederlanders een korte vakantie ondernemen tijdens het lange pinksterweekeinde. Hiervan worden zo’n 500.000 vakanties in eigen land doorgebracht en zo’n 300.000 Nederlanders trekken eropuit richting het buitenland.

Aanhakers

Via Twitter kondigen diverse vakantieparken aan dat zij ‘hun laatste plekken’ willen aanbieden voor verhuur in het Pinksterweekend. Wie het aanbod nog aantrekkelijker wil maken, kan eventueel ook aanhaken bij diverse activiteiten die dit weekend worden georganiseerd:

Nationale parken dag
De twintig Nederlandse nationale parken organiseren speciale activiteiten in het Pinster-weekend van 26-28 mei 2012. Kijk naar de hemel, voel een boom, ruik het groen, ontdek de natuur! De “Dag van het Nationaal Park” biedt voor iedereen de gelegenheid om de bijzondere natuur van de nationale parken op diverse manieren te ontdekken.
Meer informatie: www.nationaalpark.nl

Slot Zuylen in Oud Zuilen

Kastelendag
Op 28 mei zal de Dag van het Kasteel in het teken van de historische buitenplaats staan. Veel kastelen zijn immers na de Middeleeuwen getransformeerd tot een buitenplaats, met alles wat daar bij hoort: herenhuis met fraaie inrichting, tuin en park, parterres en gazons, waterpartijen en zichtassen, bloemenperken en tuinsieraden, koetshuizen en oranjerieën. Op onderstaande website kunt u bekijken of er ook een kasteel bij u in de buurt meedoet.
Meer informatie: www.kastelenbeeldbank.nl

Fietsen
Ook de meimaand-fietsmaand biedt nog volop kansen om bij aan te haken.
Meer informatie: www.lekkerweg.nl]

Zie ook: www.campina.nl/boerderijdagen (28 mei)

Verkeersdrukte
De ANWB verwacht vrijdag 25 mei wordt een een drukke avondspits verwacht. Voor veel mensen begint dan het pinksterweekend. Ook tweede pinksterdag, maandag 28 mei wordt het in de loop van de middag druk. Bijzonder druk wordt het in Limburg, waar Pinkpop traditioneel veel bezoekers trekt, en dit jaar ook De Floriade als trekpleister in huis heeft. Bas Hoogland van Landal twitterde al dat Limburg de best geboekte provincie is in het komende Pinksterweekend.
Kijk voor meer gedetailleerdere verkeersvoorspellingen op www.anwb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *