Vlaamse topkoks ondersteunen gastronomisch toerisme

Jonge topchef Gert De Mangeleer en gastheer par excellence Joachim Boudens van restaurant Hertog Jan nemen het peterschap op zich van de campagne Jong Keukengeweld. Hiermee ondersteunen ze de Vlaamse jonge chefs die onze topgastronomie in Vlaanderen en in het buitenland op de kaart zetten. Op die manier wordt het imago van Vlaanderen, zijn regio’s en steden, versterkt als toeristische, culinaire bestemming.

Ann Peeters in actie ©Michael Dehaspe

Vlaams toerismeminister Geert Bourgeois: “Gastronomie, in al zijn vormen, is en blijft een van onze grote toeristische troeven. Onze eet- en tafelcultuur is er een om terecht trots op te zijn, met niet alleen de vele, geroemde chef-koks die al jaren in het vak zitten, maar ook een pak jonge keukentalenten, misschien wel culinaire toppers in wording. Een toerist die een positieve, authentieke, culinaire ervaring heeft opgedaan in een restaurant, brasserie of café, komt graag terug naar Vlaanderen en moedigt haar/zijn kennissen aan ook naar Vlaanderen te komen.”

Vlaanderen telt een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks. De Vlaamse eetcultuur barst van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Daar is de 35-jarige driesterrenchef Gert De Mangeleer het mooiste bewijs van. Vlaanderen Lekker Land zet dit jong aanstormend talent op vlak van topgastronomie in de kijker in binnenland en buitenland. De Vlaamse overheid en partner Horeca Vlaanderen helpen de jonge getalenteerde ondernemers met de promotie van hun keuken. Hiermee promoten we een jong culinair imago. Dit voornamelijk om de culinaire toerist of de foodie naar Vlaanderen aan te trekken.

Gert De Mangeleer: “Joachim en ik zijn erg vereerd met de steun van de Vlaamse overheid voor onze jonge generatie horeca-ondernemers. Het culinaire toerisme groeit gestaag en onze Vlaamse jonge keukenleeuwen zijn daarvoor een schitterend uithangbord van vernieuwing, creativiteit én respect voor culinaire grondstoffen van eigen bodem. Met Jong Keukengeweld kunnen we dat samen ook effectief bewijzen.”

Selectie
Vlaamse chefs, jonger dan 35 jaar, kunnen zich voor deze actie inschrijven bij Vlaanderen Lekker Land. Een professionele jury, onder leiding van voormalig sterrenchef Jan Buytaert, selecteert het jonge talent.

Jong Keukengeweld
Via de jongerenactie ‘Jong Keukengeweld’ krijgen Vlaamse jongeren van 18 tot 30 jaar de kans in een gastronomisch restaurant te tafelen voor 45 euro. Met dit bedrag mogen ze zich verwachten aan een driegangenmenu van topkwaliteit, water en aangepaste wijnen of bieren inbegrepen. De actie loopt van 1 oktober tot 15 november. Vorig jaar trok deze jongerenactie meer dan 7.000 jongeren aan.


 

Flanders for Foodies
In het buitenland worden de jonge topchefs gepromoot als voorbeeld voor de Vlaamse innovatieve topgastronomie. Via de imagocampagne ‘Flanders for Foodies’ zal Vlaanderen Lekker Land samen met Toerisme Vlaanderen onze regio promoten als een topbestemming op vlak van gastronomie.

Profileren op wereldvlak
Met het aanvaarden van het peterschap door Gert en Joachim vindt dit initiatief de koplopers die het echt nodig had. Het gouden duo van Hertog Jan, bij de jongste driesterrendragers ter wereld, straalt precies die frisse en vernieuwende zelfzekerheid uit, die gastronomisch Vlaanderen in de wereld als handelsmerk wil uitdragen.”, besluit juryvoorzitter Jan Buytaert.

meer informatie: www.vlaanderenlekkerland.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *