Veel techniekkennis in eerste week van februari

Ook deze week is er weer volop kennis te halen voor recreatiebedrijven op de diverse beurzen en kennisbijeenkomsten. Pretwerk zal in ieder geval verslag doen van de 2-daagse studiereis waterattracties. Verder zijn er veel bijeenkomsten die ingaan op de kansen met (online) techniek. Aan het eind van de week maar liefst twee consumentenbeurzen voor de watersport.

Een overzicht:

1 – 2 februari: Duikvaker (duiksport), Houten
Maak kennis met de nichemarkt duikers en snorkelaars; een activiteit die ook in Nederland in opkomst is. Alhoewel duikvakanties veelal plaatsvinden in exotische oorden, is er ook in Nederland onder water veel te beleven. Daarnaast zullen duikers ook willen oefenen en trainen = Kansen voor Nederlandse recreatiebedrijven.

De Scheg
De Scheg

4 – 5: februari: 2-daagse studiereis: Waterfun Experience Tour
Deze studiereis, georganiseerd door Pleisureworld, bezoekt diverse waterattracties in Nederland, w.o. diverse vakantieparken met een zwembad+ zoals Centerparcs De Eemhof, Hof van Saksen, vrijetijdspark De Beerze Bulten, Marveld Recreatie, Preston Palacen en Landal Land van Bartje. Zwembaden zijn in dit programma vertegenwoordigd door De Peppel en De Scheg. En natuurlijk nemen we een kijkje bij Aquaventura in Attractiepark Hellendoorn. Op deze website wordt u t.z.t. op de hoogte gebracht van de bevindingen.

4 – 6 februari: Integrated Systems, Amsterdam
Een internationale vakbeurs op het gebied van techniek. ISE staat voor ‘Electronic Systems Integrations’ Voor de leek zegt dat misschien weinig, maar dit zijn de technieken achter de schermen die de beleving in attractieparken mogelijk maken. Het is een buitenkansje om kennis te maken met de nieuwste technologie vanuit de hele wereld in Amsterdam (RAI). Naast de beursstands is er ook veel kennis te halen op de diverse lezingen.

5 februari: Recreatietoppers, NHTV Breda
Onze maatschappij verandert en de sector recreatie moet mee veranderen. Traditionele werkvormen houden op te bestaan, hiërarchische ondernemers verdwijnen en nieuwe technologie doet zijn intrede. Hoe gaan recreatieondernemers om met deze veranderingen? Hoe zorgen we dat onze branche interessant blijft voor nieuwe werknemers? En welke rol speelt het onderwijs daarbij? Essentiële vragen die centraal staan op woensdag 5 februari 2014 tijdens Recreatie Toppers.

5 – 6 februari: Dag van de Openbare Ruimte, Brussel
Vakbeurs en kennissessies over ontwerp, inrichting,o nderhoud en beheer van openbare ruimte/

6 februari: M-commerce Event, Amsterdam
Veel bedrijven hebben hun online strategie al op poten. Maar hoe gaat u om met het mobiele kanaal? Tijdens de derde editie van het M-commerce Event wordt aan de hand van praktijkcases en onderzoekscijfers ingegaan op de ontwikkelingen van M-commerce.

6 februari: Brussels Travel Top
De vakdag van de Vakantiesalon Brussel met een uitgebreid netwerk en kennisprogramma voor vakantieprofessionals

6 – 10 februari: Vakantiesalon Brussel
De grootste vakantiebeurs van België. Hier worden ruim 100.000 bezoekers verwacht. Nederland is vertegenwoordigd met een relatief klein paviljoen (t.o.v. vakantiesalon Antwerpen) van 120 m2.

7 – 12 februari: Boot Holland, Leeuwarden
Boot Holland is dé aftrap van het watersportseizoen. Boot Holland is gezellig, inspirerend en nieuwswaardig: in februari 2013 had de beurs maar liefst 50 wereldprimeurs.

8 – 10 februari: Belgian Boat Show, Gent (Be)
Belgian Boat Show biedt de bezoekers een gratis interactief randprogramma aan :

Demobad
Immens zwembad waar de jeugd alle watersportdisciplines kan uittesten. Van stand up paddle tot windsurfen en van kajak tot zeilen. Krachtige ventilatoren zorgen voor de nodige windkracht.

Maritiem Reiscafé
Op zaterdag 8 februari kan u aanschuiven om de meest boeiende reisverhalen te horen. Geen statische toespraken, maar wel informele persoonlijke gesprekken met ervaren rotten.

Boat Point
In hal 5 kan u terecht voor een uitgebreid aanbod aan lezingen, demonstraties, infosessies, …

8 februari SVR kamperen bij de boer beurs, Apeldoorn
Consumentenbeurs waar SVR kampeerboeren hun aanbod presenteren aan liefhebbers van vakantie op het platteland. Dit is één van de vier SVR beurzen die jaarlijks worden georganiseerd. Maak kennis met de sfeer en doelgroep van de plattelandsrecreatie.

Verder kijken in de agenda?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *