Vakantiesalon Brussel zet vakantie in België centraal

Op 2 februari gaat de Vakantiesalon in Brussel van start; vorig jaar nog  goed voor 117.000 bezoekers. Vakantie in eigen land (België) staat deze editie centraal. En dankzij de combinatie met de Sports Fair komt ook sportieve recreatieve tijdsbesteding ruim aan bod. Voor de professionals is er, in samenwerking met Travel360, een mooi congresprogramma ingericht.

La Petite Merveille in Durbuy, voor de actieve natuurliehebber.

België centraal als vakantieland
Net als in Nederland ziet men ook in België een groei van vakanties ‘dichter bij huis’. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de onzekere situatie in diverse populaire vakantielanden. Volgens ABTO (Assiociation of Belgian Tour Operators) gaat een derde van de reislustige Belgen binnen de eigen landsgrenzen op vakantie. De Vakantiesalon van dit jaar is dan ook een prima moment om de mogelijkheden van een vakantie in België op een voetstuk te plaatsen. In de aankondiging komen de doelgroepen voor een vakantie in België duidelijk naar voren: “Niet alleen cultuurfans komen aan hun trekken, ook voor de actieve natuurliefhebber, fietser en wandelaar is België een paradijs.”

Net als de Vakantiebeurs in Utrecht is ook de Vakantiesalon in Brussel op zoek naar nieuwe thema’s en concepten om de vakantieganger tot een bezoek aan de beurs te verleiden. Nieuw dit jaar zijn de thema’s ‘Citytrip en Honeymoon’: “Citytrips blijven populair onder de Belgische reizigers. Maar liefst 8 op de 10 Belgen* maken het liefst een reis in Europa.”. Ook worden er twee nieuwe themadorpen gebouwd rondom kamperen. Deze Campingdorpen opgesplitst voor 2 doelgroepen; avontuurlijk (natuur en ontdekking) & traditioneel (camping en caravan).

Meer info: www.vakantiesalon.eu/nl/ 2 t/m 5 februari

Sports Fair
Na een geslaagde lancering vorig jaar komt de sportbeurs Sports Fair terug naar Brussels Expo met een 2e editie. De Sports Fair is een multi-sportbeurs waar fanatieke en minder fanatieke sporters terecht kunnen voor informatie, advies en workshops over een breed aanbod aan bekende en nieuwe sporten. Tijdens de Sports Fair kan de recreatieve of actieve sporter een 50-tal sporten op een aantrekkelijke en interactieve manier beleven.

Meer info: www.sportsfairbelgium.be/nl/onthaal 3 t/m 5 februari

Brussels Travel Top
Het congresprogramma, opgezet door de Vakantiesalon in samenwerking met Travel360 focust vooral op de reiswereld. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Hoe gaat Brussel om met het toeristisch imago na de terreur van 22/3
  • Ontwikkelingen op de BeNeLux reismarkt
  • Het tenorendebat: toppers uit de reisindustrie gaan met elkaar in gesprek over een reeks van boeiende onderwerpen.

Meer info: www.vakantiesalon.eu/nl/brussels-travel-top/ 2 februari

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *