Vakantiebeurs trekt 13% meer bezoekers

De Vakantiebeurs in Utrecht sloot de editie van 2014 af met 117.073 bezoekers; dat is 13% meer dan in 2013. De positieve trend tekent zich ook af in Duitsland waar de CMT vakantiebeurs in Stuttgart een nieuw record noteerde van 241.000 bezoekers (+7%)

20% zoekt naar vakantie in Nederland
De bezoekcijfers uit Utrecht geven een positief signaal aan de toeristische branche. Na het relatief slechte jaar 2013 zit er weer groei in de belangstelling. In 2012 sloot De Vakantiebeurs nog af met 126.297 bezoekers. Tijdens de vakantiebeurs hield de organisatie ook een onderzoek onder de bezoekers. Daaruit bleek dat ruim één op de vijf bezoekers zich ook speciaal oriënteren voor een korte of lange vakantie in Nederland. Of zij hun informatie gevonden hebben is de vraag, want zoals we al eerder publiceerden was de presentatie van het Nederlands aanbod op de beurs zeer versnipperd. Een accountmanager van de beurs liet al weten dat ‘bestemming Nederland’ tijdens de volgende editie zeker meer aandacht verdiend.
Ook blijkt dat niet alle standhouders zich inleven in de bezoeker. Een 75 jarige dame bezocht de beurs omdat ze niet goed overweg kan (wil) met internet. Met een standaardfolder en “de rest kunt u op internet vinden…”, voelt ze zich niet serieus genomen. Hopelijk komen dit soort situaties niet te vaak voor!

Vakantiebestedingen
Bezoekers van de Vakantiebeurs zijn van plan om komend jaar gemiddeld 3300 euro aan vakanties te besteden. Dit is drie keer zo veel als de ruim 1100 euro die de gemiddelde Nederlander afgelopen jaar aan vakanties heeft uitgegeven. De trend naar luxe tijdens de vakantie komt duidelijk naar voren uit de keuze voor een hotel als meest geliefde accommodatie. Daarna volgden de camping, het pension/B&B en het appartement.

Camping by Night
Onder de beursbezoekers waren ook de nodige bezitters van een kampeermiddel, zoals een caravan, camper, vouwwagen of tent. Om deze groep en vooral ook de niet-kampeerders de sfeer van een echte camping te kunnen laten opsnuiven was in een half verduisterde hal van de Vakantiebeurs de spectaculaire en zeer goed bezochte Camping by Night ingericht. De kampeerliefhebbers kunnen zich alvast verheugen en verder oriënteren op de 50ste editie van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs die komend najaar, van 8 tot en met 12 oktober, in de Jaarbeurs in Utrecht op het programma staat.

Nog een korte beeldimpressie:

Meer informatie: www.vakantiebeurs.nl

Ondertussen in Duitsland
De Duitse vakantiebeurs CMT in Stuttgart is in jubelstemming met het nieuwe bezoekersrecord. Er was opvallend veel belangstelling voor kamperen. Maar liefst 48% van de bezoekers gaf aan dat zij op zoek waren naar kampeerinformatie. (bestemmingen of voertuigen) www.messe-stuttgart.de/cmt

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *