Vakantiebeurs met nieuwe focus op zes typen vakanties

De Vakantiebeurs is ingrijpend vernieuwd en geeft op basis van recent marktonderzoek invulling aan de behoeften van de Nederlandse reisconsument. Het nieuwe concept omvat uitgebreide oriëntatiemogelijkheden op landen in combinatie met een focus op zes typen vakanties, verrijkt met  informatie, inspiratie en, op veler verzoek, exclusieve beursaanbiedingen. Voor elk van de zes vakantietypen wordt een speciaal Plein ingericht, onder andere voor familie en kinderen. Nog meer primeurs: de Culinaire Route, een Fotografie Paviljoen in samenwerking met Zoom!, een Trein Paviljoen en de ‘Camping by Night’, onderdeel van het vakantietype ‘buiten’, een eldorado voor kampeerliefhebbers die een zaklantaarntje krijgen uitgereikt voor een dwaaltocht door deze in duister gehulde hal. Veel voorpret en beleving en met een heerlijk vakantiegevoel naar huis na een bezoek aan de Vakantiebeurs 2014, van woensdag 15 tot en met zondag 19 januari.

farmcamps
Farm Camps op de beurs in 2013

Wirwar
Een wirwar van internetsites en een grote diversiteit aan bronnen maakt het de vakantieganger vaak lastig om de gewenste informatie te vinden. De schikking naar bestemming en type vakantie op de Vakantiebeurs geeft de gewenste diepgang en schept overzicht. Grote kracht van de beurs is ook het persoonlijke contact. De bezoekers kunnen gesprekken aanknopen met deskundige exposanten die alle tijd en ruimte hebben voor een persoonlijk advies. Want wie kan met meer passie vertellen over de gedroomde vakantie dan de experts uit de landen zelf. Wat is er exact te doen, wat zijn nu echt de pareltjes, de onontdekte en niet te missen plekjes.

Persoonlijke voorkeur
Gespecialiseerde aanbieders op de pleinen met zes typen vakanties stellen bezoekers met belangstelling voor een specifieke beleving in staat om een weloverwogen keuze te maken uit de vaak onvermoede mogelijkheden. Gekozen is voor ‘beleef’ (avontuur en verre bestemmingen), ‘actief’ (fiets en wandel), ‘zien’ (stedentrips & cultuur), ‘samen’ (familie en kinderen), ‘vaar’ (cruises en zeilen) en ‘buiten’ (kampeer en camping). Op de pleinen kunnen de bezoekers gratis presentaties en lezingen bijwonen, aan workshops deelnemen en informatieve gesprekken aanknopen met reisleiders en ervaren medereizigers.

Aanbiedingenboekje
Ook met speciale beursaanbiedingen wordt gehoor gegeven aan een wijdverbreide wens onder consumenten en de mogelijkheden voor een aantrekkelijke deal met exposanten zijn de komende editie ongekend. Deze aanbiedingen zijn exclusief voor bezoekers, online niet beschikbaar, en alleen te verzilveren tijdens de Vakantiebeurs. Het kan gaan om een flinke korting bij het boeken van een reis of om een passend vakantie attribuut. De aanbiedingen zijn gebundeld in een boekje dat samen met het online kaartje in de voorverkoop al kan worden uitgeprint en dat ook tijdens de beurs in druk beschikbaar is.

Culinaire Route
De Culinaire Route, die blijkens het marktonderzoek op veel belangstelling mag rekenen, voert langs zes gevarieerde bestemmingen waar voor weinig geld kan worden genoten van smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes. Zo laat Gastland Duitsland de liefhebbers hier proeven van de witte wijnen. Ook op andere locaties van de Vakantiebeurs wordt in een bijpassende sfeer feestelijk uitgepakt met activiteiten, bijvoorbeeld bij noord Afrika. Nieuwe partner van de Vakantiebeurs naast ZOOM!,  een omvangrijke community met een blad en portal liefhebbers van digitale fotografie is Unesco, dat aandacht vraagt voor het Werelderfgoed.

Extra verrassingen
Voor een logische doorloop en extra verrassingen onderweg is de hallenindeling aangepast. In plaats van hal 1 is hal 12 aan de beurs toegevoegd, ook hal 4 en bovendien wordt hal 2 dit jaar in zijn totaliteit opengesteld. Ook online is de Vakantiebeurs vernieuwd. Per 1 oktober wordt de nieuwe website gelanceerd. Hier is de clustering van het aanbod op de zes typen vakanties overzichtelijk terug te vinden en met de online catalogus kan de vakantievraag van de bezoeker met enkele muisklikken worden afgestemd op het aanbod van de exposant.

Prijs verlaagd
Een kaartje voor de Vakantiebeurs is 3 euro in prijs verlaagd en kost in de voorverkoop nog slechts 12 euro. Gezinnen kunnen extra profiteren van voordeeltarieven. Eind van het jaar kan de Vakantiebeurs app worden gedownload. Voor meer informatie: www.vakantiebeurs.nl

Vakbezoek
Dinsdag 14 januari is de Vakantiebeurs uitsluitend toegankelijk voor vakbezoekers, met speciale aandacht voor jonge branchegenoten tot 30 jaar en reisverkopers. Ook op de tweede dag, die samenvalt met de eerste consumentendag, kunnen professionals uit de reisbranche op de beurs terecht. Zakelijke afspraken worden gefaciliteerd in de Business Lounge en de speciale Young Professionals Club, die als nieuwe elementen aan beide vakdagen zijn toegevoegd.

4 reacties

  1. Dit jaar de vakantiebeurs bezocht en wat mij opviel dat Nederland zo weinig aanwezig was. Ik mis de grote toeristische bedrijven uit binnen en buitenland. (De stand van Serengetipark Hodenhagen sprak mij zo aan dat ik er nu maandag een bezoek aan ga brengen.) Terwijl die wel aanwezig waren op bijv. De Huishoudbeurs, De NOP, en zelfs op de 50+beurs. Als toerist in eigen land vind ik dat toch wel een gemis.
    Keukenhof stond bijv. op de Huishoudbeurs op een plek waar ze nu niet echt tot hun recht kwamen volgens mij.

  2. Aslan laat, als bezoeker van de vakantiebeurs, weten dat hij het Nederlandse aanbod mist. Onder de ondernemers hoor je geluiden dat de bezoeker van de vakantiebeurs nauwelijks in een binnenlandse vakantie is geïnteresseerd.

  3. ? Qin Han laughed and said. proper?|still|yet|however|though|and yet} certain. The 2 main major adult males maximally exciting children is usually tirelessly in conflict towards 1 with their unique acquire honey as opposed to their acquaintance prettier. in that case.

  4. ? Yokoyama Yong nodded your partner’s venture as well as talked about: Nakano Jun talked about nervous about Norwegian is without a doubt Instructor handbag ideas. which in turn 50 percent four weeks, Hence, Roosevelt start treating China and taiwan Expeditionary Coerce joined up with Taiyo battlefield in connection with the disposition is quite crystal clear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *