Uitgebreid kennisprogramma op de Euro Attractions Show in Barcelona

De jaarlijkse Europese vakbeurs voor de attractiesector, EAS, heeft weer een inspirerend kennisprogramma samengesteld. De diverse conferenties vinden plaats van 18 t/m 22 september in Barcelona. De beursvloer met producten is geopend van 20 t/m 22 september.

Niet alle kennisevenementen zijn vanuit je (luie) congresstoel te volgen. Er worden ook diverse excursies naar attracties in de regio georganiseerd. Ook RECRON /NHTV organiseert rondom de EAS een studiereis waarbij je de beursvloer en diverse recreatiebedrijven bezoekt.

CEO talk in 2016 in Gothenburg
CEO talk in 2016 in Gothenburg

Vaste succesnummers in het programma
Een aantal activiteiten staat elk jaar op het programma.

CEO talk (20 september om 17.00 uur)
Hier komen directeuren van grote attractieparken bij elkaar om in discussie te gaan over actuele vraagstukken. Dit jaar komen alle CEO’s uit Spanje: Luciana Periales, CEO Neverland, Diego Garcia Lovaco, CEO Parques, Rosa Ortiz, CEO Tibidabo, Fernando Aldecoam CEO PortAventura, en Joan Cama, CEO La Illa Fantasia.

Openingsreceptie (20 september, 18.00 uur)
Hiervoor kun je online kaarten aanschaffen. Het is een bekend eerste netwerkmoment op de EAS en het visitekaartje van de organisatie (dit jaar het team in Barcelona.) Het evenement vindt plaats in attractiepark Tibidabo, waar ook diverse attracties geopend zijn.

Leadership Breakfast (21 september, 9.30 uur)
Dit is een uitgebreid ontbijt met branchegenoten, waarbij een inspirerende spreker zijn kennis en ervaringen deelt. Dit jaar staat Carlo Bonomi, directeur van Portaventura World, op het podium.

FEC Forum (22 september, 9.00 – 15.00 uur)
De kleinschaliger Family Entertainment Centers en indoor speelvoorzieningen hebben, wegens het toenemende belang van deze markt, de laatste jaren een eigen plek gekregen in het conferentieprogramma. Op de laatste dag van de beurs is er extra aandacht voor deze vormen van indoor entertainment.

eas barcelonaBijzonder veelzijdig programma
Er komen dit jaar weer vele interessante onderwerpen aan bod. Een bescheiden greep uit het programma:

  • ‘Verblijfsaccommodaties in de attractiesector’,
  • ‘Dining experience in attractieparken’,
  • ‘Gasten volgen tijdens hun dagje uit’,
  • ‘Prijsstelling en yield management’,
  • ‘De rol van shows en evenementen’,
  • ‘partership met andere bedrijven’,
  • ‘Facelift voor bestaande attracties,
  • ‘Wat komt er ná de Experience Economy’,
  • ‘Ontwikkelen van een VIP gast programma’ of
  • ‘Ontwikkelen van edutainment’.

Een aantal sessies zal in het Spaans plaatsvinden (o.a. de CEO Talk). Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een vertaalservice (in het Engels) zodat ook niet-Spaanstaligen de bijeenkomst kunnen bijwonen.

Bekijk het hele programma op: www.iaapa.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *