Trendsport: Yu-Fo

De nieuwste (strand)sport van Nederlandse bodem heet YOU.FO. Deze innovatieve en dynamische sport is een combinatie van lacrosse en ultimate frisbee en is leuk voor alle leeftijden (vanaf 10 jaar). Alhoewel de basis snel onder de knie is te krijgen, vergt het de nodige concentratie, kracht én samenwerking.

YOU.FO_image_lowWat is YOU-FO
YOU.FO is gebaseerd op het gooien en vangen van een aerodynamische ring met een speciaal ontworpen stick over een afstand van 10 tot 30 meter. Dit vereist concentratie, kracht, flexibiliteit en samenwerking. Hoewel de basisvaardigheden gemakkelijk zijn te leren, zal YOU.FO spelers blijven uitdagen om hun vaardigheden te verbeteren en om nieuwe spelconcepten uit te vinden. YOU.FO kan gespeeld worden één-op-één of in teams, met doelen of freestyle, in stadsparken, op sportvelden of op het strand.

Trendsport in ontwikkeling
Bedenker van de sport is Bas Ruyssenaars, die zich nu stort op het (wereldwijd) bekend maken van de sport: “Een nieuwe sport in de wereld zetten is geen makkelijk klusje maar het gaat goed. Vorig jaar waren we officiële demonstratiesport bij de CSIT World Sport Games in Italië en volgend jaar in Riga zijn we daar officiële sport met een eigen toernooi/cup. In NL hadden we deze zomer het eerste NK met 8 teams.
We bouwen nu aan communities en activiteiten in Nederland, België, Duitsland en de VS. In Nederland hebben we nu al ruim 300 clinics en workshops gegeven voor alle mogelijke doelgroepen: scholieren, studenten, werknemers/bedrijven en recreanten (campings, zomerkampen, etc).
We introduceren YOU.FO graag via clinics, bij bijvoorbeeld campings en horecagelegenheden.”

Meer informatie: http://you.fo/nl/home/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *