Toverland vindt investeringskapitaal via obligaties

Het is voor recreatiebedrijven in deze tijd best lastig om aan kapitaal te komen voor nieuwe investeringen. Veel banken zijn terughoudend in het verstrekken van leningen. Attractiepark Toverland heeft, om de ambitieuze uitbreidingsplannen te kunnen financieren, recent Toverland Finance B.V. opgericht en obligaties uitgegeven.

toverlandDit heeft geresulteerd in een obligatie uitgifte van 4 miljoen euro met een looptijd van 6 jaar en een rentecoupon van 6%. Deelname was mogelijk vanaf € 100.000 in coupures van € 50.000 per obligatie. De belangstelling was overweldigend en de uitgifte is dan ook overtekend. Toverland heeft een goede naam in de regio en is onlangs uitgeroepen tot beste attractiepark van Nederland (Zoover Award, 2014) en zelfs op de 5de plaats geëindigd in Europa. Met de gelden gaat Toverland investeren in een nieuwe attractie en het tweede indoor gebied (Magic Forest) renoveren. De opening van de nieuwe attractie staat gepland voor het voorjaar van 2015.

Attractiepark Toverland heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwaardig in- en outdoor attractiepark voor het hele gezin. Ook in de komende jaren wordt het park uitgebreid. Momenteel is er ca. 20 ha in gebruik, maar het park kan en wil doorgroeien tot 75 ha. De zeer succesvolle uitgifte van deze obligaties is een belangrijke stap voor Toverland om de toekomstplannen te verwezenlijken.

Bron: Toverland

2 reacties

  1. Zou ik informatie over een nieuwe obligatielening kunnen ontvangen?
    Bart Bosch
    Graaf Hendrik van den Bergstraat 12
    5923 CE Venlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *