Toverland groeit met 24%

Attractiepark Toverland in Sevenum heeft een uitstekend jaar achter de rug. Het aantal bezoekers groeide met 23,6% tot 621.000. Vooral de opening het nieuwe themagebied ‘De Magische Vallei’, met daarin 8 nieuwe attracties, heeft bijgedragen aan het succes. Voor komend jaar staan er geen nieuwe attracties gepland. Toverland verwacht ook in 2014 nog te profiteren van de nieuwe attracties en rekent op een verdere stijging van het aantal bezoekers. 

Djengu River
Djengu River

Magische Vallei
Met de opening van de Magische Vallei, heeft Toverland 4 hectare, en 8 nieuwe attracties aan het bestaande park toegevoegd. In totaal is €14 miljoen geïnvesteerd in de attracties, de aankleding van het gebied en de bijpassende muziek. Zie ook een achtergrondartikel ‘Toverland betovert publiek met muziek’ op deze website

De Magische Vallei werd in binnen- en buitenland enthousiast ontvangen. Het Duitse Freizeitpark Tester Team verkoos het gebied tot beste uitbreiding in Europa van 2013. Ook de algehele parkbeoordeling van Toverland ging verder omhoog. Op consumentenwebsite Zoover haalde Toverland in 2013 gemiddeld een 8,6. Bezoekers loven het park met name om het diverse attractieaanbod, de netheid en overzichtelijkheid van het park en de vriendelijke medewerkers.

2014 in de glazen bol
Wat 2014 brengt? Het park gaat er van uit dat de investeringen in het uitgebreide themagebied ook in 2014 nog effect hebben op de bezoekcijfers. Het streefcijfer is 650.000 bezoekers in 2014.
Nieuwe attracties staan vooralsnog niet gepland. Ook de bouw van een hotel, al lange tijd een wens van het park, krijgt nog geen concrete vorm.

Meer informatie: www.toverland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *