Toeristisch Drenthe tevreden over zomervakantie

Toeristisch Drenthe kijkt tevreden terug op een toeristische zomer. De zomervakantie begon goed en ondernemers hadden het drukker dan vorig jaar. Veel campings en bungalowparken waren helemaal volgeboekt en ontvangen ook de komende twee weken nog veel bezoekers, als Midden- en Zuid Nederland nog vakantie hebben.

Hof van Saksen
Hof van Saksen

Toename paardentoerisme
Het Hof van Saksen is één van die bedrijven waar het deze zomer heel druk is. Nieuw dit jaar waren de twee wisseldagen per week in plaats van één, waardoor ze gemiddeld 1500 tot 2000 nieuwe gasten hebben kunnen verwelkomen. Ook bij Bed and Breakfast in Annen verloopt de zomer tot nu toe erg goed. Af en toe zijn er nog wat kamers vrij, die dan last minute nog worden geboekt. Marinette Boersma merkt dat gasten langer blijven en er een echte vakantie van maken. Ook ziet ze een toename in het paardentoerisme. Recreatiecentrum van Harte ziet de bezetting in de maanden juli en augustus ten opzichte van vorig jaar flink stijgen. De komende twee weken hebben ze zelfs een bezetting van 100%.

Campings
Ook de campings in Drenthe kijken terug op een super zomer. Op camping de Reeënwissel was het drukker dan vorig jaar, wat volgens Raymond en Tjitske Beerendonk onder andere te danken is aan de aansluiting bij het landelijk samenwerkingsverband Ardoer. Camping Diever ziet net als Bed and Breakfast Annen dat hun gasten dit jaar genieten van een langer verblijf in Drenthe. Een van de gasten koos dit jaar voor Drenthe in plaats van voor Frankrijk en sloot de vakantie af met de quote: “We wisten niet dat het hier zo mooi is! Daar hoef je dus niet voor naar Frankrijk…”.

Nazomer in Drenthe
Voor toeristen die nu naar Drenthe komen is er nog genoeg te doen. In de nazomer wordt er in Drenthe namelijk nog flink uitgepakt met mooie evenementen. Zo kan men o.a. genieten van het Shakespeare Theater in de openlucht in Diever, vindt het bijzondere dans spektakel Terugkeer naar Gaia plaats in Eext en zijn er in september diverse concerten zoals Live in Meppel met Racoon en Parkfestival met Guus Meeuwis en Ilse de Lange.

Bron: persbericht Marketing Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *