Toegankelijke routes in nieuwe stadsgids Amsterdam

Het reis- en adviesbureau Accessible Travel Netherlands heeft een stadsgids ontwikkeld met informatie over toegankelijke horeca en recreatie in Amsterdam. Met de stadsgids wordt ingespeeld op zelfredzaamheid en de vraag naar informatie over toegankelijke horeca, recreatie en vervoer van zowel de Nederlandse- als buitenlandse bezoeker met een lichamelijke beperking.

Amsterdam
Foto: Linda Pluimers, 2013

De stadsgids is ontwikkeld voor bezoekers van alle leeftijden en kan bijvoorbeeld gebruikt worden door senioren die weer eens de oude stad willen bezoeken, jong volwassenen met een lichamelijke beperking of gezinnen met kinderen met een handicap. De stadsgids is echter ook nuttig voor hotelmedewerkers die hotelgasten van informatie willen voorzien, hetzelfde geldt voor medewerkers van VVV’s.

Routes
De tips in de stadsgids worden gegeven aan de hand van 5 korte routes door de verschillende stadsdelen. Iedere route neemt de bezoeker mee naar toegankelijke restaurants, musea en bezienswaardigheden. De routes en tips zijn toegankelijk voor mensen mensen die slecht ter been zijn en bezoekers die een rolstoel of scootmobiel gebruiken. Bij alle tips staat kort beschreven hoe de entree, de lift en het toilet toegankelijk zijn.

Tips van Amsterdammers
De tips in deze stadsgids zijn verzameld met inwoners van Amsterdam met een lichamelijke beperking. De stadsgids is vormgegeven door het ontwerpbureau Field Factors. Partijen die hebben bijgedragen aan de realisatie van de gids zijn Starbikes Rental Amsterdam, Provincie Noord-Holland (Nu.Hier.Noord-Holland), Amsterdam Marketing  (Amsterdam Bezoeken, Holland Zien) en Nationale Vereniging de Zonnebloem.

De stadsgids is vanaf nu beschikbaar als online- en gedrukt boekje. De Nederlands- of Engelstalige stadsgids kan gedownload worden op de website van Accessible Travel Netherlands. Voor een bestelling van de gedrukte stadsgids (voor verspreiding of eigen gebruik), kan men een email sturen naar info@accessibletravelnl.com.

Meer informatie: www.accessibletravelnl.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *