Tijdelijke ijsbaan Amsterdam trekt 63.000 bezoekers

De schaatsbaan op het Museumplein heeft als tijdelijke attractie bijna 63.000 bezoekers ontvangen. Ruim drie maanden lang (van 22-11-204 t/m 1-3-2015) gaf de ijsbaan schaatsplezier en een sfeervol fotomomentje voor vele buitenlandse toeristen. Stichting Ice*Amsterdam is blij met het mooie eindresultaat.


Stichting Ice*Amsterdam
In 2013 is de Stichting Ice*Amsterdam opgericht om een complete schaatsbelevenis te bieden op het Museumplein. De replica van de Magere Brug heeft wederom gezorgd voor een totaalplaatje met veel sfeer, passend bij de allure van het Museumplein. De start in het seizoen 2013/2014 met 37.000 bezoekers heeft gezorgd dat zowel Nederlanders als toeristen de schaatsbaan naadloos weten te vinden. De toename in het aantal schaatsers dit jaar geeft aan dat de schaatsbaan in combinatie met de horeca inspeelt op een behoefte bij Amsterdammers én binnen- en buitenlandse bezoekers aan Amsterdam.

Waardering bezoekers met een 8
De waardering voor Ice*Amsterdam is een 8. De gemiddelde bezoekduur aan Ice*Amsterdam (schaatsen én horeca) is 1 uur en 29 minuten. De bezoekers in de ochtend blijven gemiddeld langer (+5 minuten) dan de bezoekers in de avond (-19 minuten t.o.v. het gemiddelde). Gemiddeld komt de bezoeker met 3 personen en driekwart beveelt de ijsbaan aan aan derden. 85% geeft aan graag nog een keer terug te komen. De overige 15% komt uit het buitenland waardoor het lastiger is om nog een keer terug te komen.

Schaatspret stopt
Voor de bezoekers van Ice*Amsterdam – en zeker ook voor de bezoekers aan het Museumplein – is het dé plek geweest om te genieten van de Hollandse sfeer en gezelligheid. Ice*Amsterdam was tot en met zondag 1 maart 2015 dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur geopend. Ice*Amsterdam sluit voor dit seizoen haar winterse deuren en staat in november 2015 weer klaar met nieuwe plannen voor echte Hollandse Schaatspret op het Museumplein.

Meer informatie: www.IceAmsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *