Thermen Bussloo best gewaardeerde Wellnessresort

Opvallend veel bedrijven (zes van de tien) uit de Zoover Wellness top 10 van 2014 zijn gevestigd in Gelderland; en dan vooral op De Veluwe. Thermen Bussloo komt over afgelopen jaar als beste uit de bus en verdient daarmee de Zoover Award 2014 voor beste wellness resort van Nederland. Met een 8,6 hebben ook zij hun kwaliteitsscore afgelopen jaar weten te verbeteren.

Dit is het tweede jaar dat Thermen Bussloo door het Nederlandse publiek wordt uitgeroepen tot beste wellness resort. De kwaliteit is over de hele breedte van de sector gestegen. Nederlandse wellnessresorts krijgen dit jaar een flink hogere waardering dan vorig jaar.

Nederlandse wellnessmarkt groeit
Als we vragen waarom Bussloo al twee jaar aan kop gaat dan wordt vooral de nadruk gelegd op de goede service en kwaliteit van de medewerkers. Afgelopen jaar zijn er ook enkele investeringen gedaan in o.a. een nieuwe lounge en rustruimte, waardoor gasten in een echt ontspannende omgeving terecht komen. Ook werden er extra whirlpools geïnstalleerd. Een ’typisch Nederlandse wellness’ wil de directie het bedrijf niet noemen: “Ons bedrijf voldoet aan een hoge internationale standaard. We merken dat ook steeds meer Duitsers ons bedrijf bezoeken. Onze combinatie van een wellness met een hotel maakt ons tot een uniek bedrijf in Nederland.” De komende jaren ziet Thermen Bussloo zonnig tegemoet: “Als we bijvoorbeeld naar Duitsland kijken dan gaat 50% van de bevolking regelmatig naar een wellness of sauna. In Nederland ligt dat op 20%; en hier ligt de frequentie ook veel lager. We merken wel dat er groei zit in deze markt in Nederland.”

Wellnessregio?
In de top 10 vinden we de populairste resorts van Nederland. Wat opvalt is dat de Zwaluwhoeve in Hierden een enorme kwaliteitsslag aan het maken is. Over afgelopen jaar scoort het bedrijf in Hierden een 7,4 terwijl het gemiddelde cijfer tot vorig jaar nog een 4,2 was.
Zes van de tien topbedrijven in wellness zijn gevestigd in Gelderland; en dan vooral op De Veluwe. Dat is opvallend. Als we vragen of Thermen Bussloo actief samenwerkt met de andere bedrijven om de regio als ‘wellnessregio’ te profileren, dan wordt ontkennend geantwoord. En op de vraag of ‘De Veluwe’ het ideale gebied is voor wellness krijgen we ook een genuanceerd antwoord: “Het is inderdaad een prachtige natuurlijke omgeving die goed past bij een ontspannen dagje uit. Maar qua ontwikkelmogelijkheden is het lastig om in een beschermd natuurgebied te zitten.”

 

# Naam Plaats Prov Gem 2006-2014 2014
1 Thermen Bussloo Voorst GL 8,5 8,6 +0,1
2 SpaPuur Tilburg NB 7,3 8,4 +1,1
3 Sauna Drome Putten Putten GL 8,0 8,3 +0,3
4 Sauna & Beauty de Veluwe Lunteren GL 8,2 8,3 +0,2
5 Wellness Veluwse Bron Emst GL 8,2 8,3 +0,1
6 Thermae 2000 Valkenburg (aan de Geul) LB 7,2 7,9 +0,8
7 Wellness Resort Elysium Bleiswijk ZH 7,0 7,7 +0,7
8 Thermen Prinsejagt Eindhoven NB 7,4 7,5 +0,0
9 Wellnessresort de Zwaluwhoeve Hierden GL 5,9 7,4 +1,6
10 Sauna & Beauty Oase Nederasselt GL 7,1 7,0 -0,1

 
Bron: persbericht Zoover

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *