Ter Spegelt en De Koeksebelt winnen ANWB Camping Awards

Tijdens het ANWB Kampeergala in de Jaarbeurs Utrecht op 14 januari zijn twee Nederlandse campings in de prijzen gevallen. Camping De Koeksebelt won de prijs voor camping met de mooiste verhuuraccommodatie; Ter Spegelt won een award in de categorie ‘Beste Camping voor gezinnen met tieners. Eerder op de dag, tijdens de Alan Rogers (campinggids) Award uitreiking, wist niet één Nederlandse camping een hoofdprijs te winnen in een van de tien categorieën.

koeksebelt vanaf de overkant
Koeksebelt vanaf de overkant

Verhuuracccommodaties
Alhoewel de ANWB van oudsher een grote fan is van kamperen, wordt de categorie ‘verhuuraccommodatie’ steeds belangrijker. De eigenaren, Jack en Jacqueline van der Boon van De Koeksebelt in Ommen waren zeer vereerd met hun Award. De grote eyecatcher op deze camping is een boomhuis op palen, gelegen op een prachtige locatie, direct aan De Vecht. Deze accommodatie is in eigen beheer ontwikkeld. Jack: “De vakantiegangers die de accommodatie huren hebben het maar druk tijdens hun verblijf. Voor mensen die langs varen met bootjes over de Vecht is dit een bezienswaardigheid. Er wordt dan ook veel heen en weer gezwaaid. Nog een leuk weetje over de boomhuizen is dat dieren in de natuur niet zo snel worden afgeleid door kijkers van boven. Het gebeurt dus regelmatig dat reeën of vossen onder het huisje doorlopen. Dat is voor de vakantieganger een geweldige ervaring. Eigenlijk zouden dit soort vakantiewoningen prima passen bij mooie natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen. Je verstoort de natuur nauwelijks, maar hebt wel een prachtig uitzichtpunt.”
Naast het boomhuis biedt De Koeksebelt nog diverse andere vormen van verhuuraccommodaties zoals de Riverlodge en de Rivercabin.
Meer informatie: http://koeksebelt.nl/accommodaties/

prijs ter spegeltAantrekkelijke camping voor tieners
“Een lastige doelgroep” noemde Ed Lodewijks van de ANWB, de categorie ‘Campings die aantrekkelijk zijn voor tieners. Het is een leeftijd waarop veel jongeren niet meer met hun ouders op vakantie willen. Dat is niet stoer. Je moet als camping dus goed inspelen op de tienerwensen, en een eigen plek voor de groep creëren. (uit het zicht van de ouders). Dat heeft Camping Ter Spegelt uit Eersel volgens de stemmer op de ANWB Awards, het beste begrepen. Tieners hebben op deze camping een eigen hangout, en er zijn volop uitdagende activiteiten waarvan de jongeren hun foto’s, zonder schaamte op Facebook kunnen plaatsen. Het jury-oordeel: “Met alle voorzieningen en activiteiten scoort Camping TerSpegelt hoog onder gezinnen waar tieners mogen uitmaken hoe en waar ze willen kamperen.”

Ter Spegelt maakt al langer serieus werk van deze ‘lastige’ doelgroep. Een van de toppers in het jongerenaanbod is de werkplaats. Hier kunnen jongeren serieus, onder begeleiding, aan de slag met techniek. Ieder werkt hier aan een eigen project en het is vaak lastig om de de mensen aan het eind van de dag weer te laten stoppen. Dit project is opgezet in samenwerking met techniekscholen, die jongeren graag kennis willen laten maken met techniek als keuze voor een toekomstige opleiding.

Meer informatie: www.terspegelt.nl/nl/lekker-bezig/voor-teens/

Europese prijzen
De ANWB Award uitreiking kijkt naar de hele Europese campingsector. Er werden dan ook diverse prijzen uitgereikt aan buitenlandse campings:

De mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen (tot 12 jaar)
Camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage in Sérignan-Plage, Frankrijk
Jury: De eigenaren hebben echt overal aan gedacht. Het is niet alleen een camping voor jonge kinderen, maar ook voor de ouders. Je hebt hier het ‘100%-vakantiegevoel’.

De mooiste charme camping
Camping Le Capeyrou in Beynac-et-Cazenac (Dordogne) Frankrijk
Jury: Bijzonder is de magische ligging van de camping aan de rivier de Dordogne met uitzicht op het kasteel van Beynac.

ANWB/KCK Innovatie Award 2015
Tijdens het Campinggala werd ook door een vakjury van de ANWB en de kampeersector de ANWB/KCK Innovatie Award toegekend aan een camping met een bijzondere vernieuwing. De winnaar is camping Resort Sangulí Salou in Salou in Spanje. De jury roemt de gezonde voeding –met aandacht voor kampeerders met voedselallergieën- in de campingwinkel en het restaurant.

Meer informatie: www.anwb.nl/kamperen

Alan Rogers Awards
Tijdens de Alan Rogers Award uitreiking waren dit jaar geen Nederlandse winnaars. Wel bereikten drie Nederlandse camping de Top 3 van hun categorie:

Bij de vooruitgang Award: Camping Landclub Ruinen. Zij hadden hun nominatie te danken aan de grote renovatie in 2014, waarbij een nieuw zwembad, restaurant en kinderboerderij werden gerealiseerd.

De Kleine Camping Award: De Friese Camping Weidumer Hout, wordt geprezen om het prachtige uitzicht op de omliggende landerijen en de diverse (kleinschalige) activiteiten in de omgeving.

De Gezinscamping Award: Camping De Molenhof Vooral de spannende speeltuin en uitgebreide animatieruimte leverden de nominatie op.

Meer informatie: www.alanrogers.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *