Sportplatform zonder lidmaatschap biedt kansen voor optimalisatie bezetting

Het aantal leden bij sportverenigingen loopt terug; maar Nederlanders sporten wel steeds vaker. Het nieuwe platform Be Sporty speelt in op de veranderende sportbehoefte, waarbij de sporter meer afwisseling en flexibiliteit wenst. Voor ondernemers, ook in de recreatiesector, bied het model kansen om daluren op te vullen met een nieuwe doe(l)groep.

besportyOp de website www.besporty.com worden sportdeals aangeboden. Dit zijn kant en klare sportarrangementen die iemand flexibel kan boeken en afrekenen. Dat kan een sportles zijn, maar bijvoorbeeld ook een fietstour door Amsterdam met een huurfiets van Mac Bike. Vooral commercieel sportaanbod past prima binnen het concept.

Het sportplatform van ondernemer Willem Stoutenbeek – die eerder het voetbalconcept Powerleague naar Nederland haalde – lanceert deze maand in Amsterdam, maar wil op korte termijn heel Nederland bedienen. Be Sporty is daarom op zoek naar meer Nederlandse sportclubs, sportscholen en verenigingen die interesse hebben om (een deel van) hun activiteiten ook via Be Sporty aan te bieden.

Sportplatform voor iedereen
Of het nu om klimmen, squashen, bootcamp, golfen of hardlopen gaat, Be Sporty wil mensen laten genieten van sportieve activiteiten zonder de lasten van een abonnement of lidmaatschap. Stoutenbeek: “Bijna alles is tegenwoordig in een paar muisklikken te boeken, van je vakantieadres tot een kappersafspraak. Vanaf nu kan men ook online terecht voor het boeken van sportactiviteiten.” Voor sportaanbieders is Be Sporty interessant, omdat zij via dit platform een nieuwe doelgroep kunnen aanboren en zo meer mensen kunnen verwelkomen. Het platform werkt daarbij met een businessmodel op commissiebasis.

Redactie: “Kun je als aanbieder van sport via BeSporty een selectie maken van bijvoorbeeld alleen de daluren? In dat geval kunnen vakantieparken hun zwembaden en sportruimtes openstellen op moment dat er weinig vakantiegangers zij?” Be Sporty antwoord: “Ja, als aanbieder bepaal je zelf welke activiteiten op welke tijden je beschikbaar stelt aan sporters die via BeSporty.com hun activiteiten boeken.”

Meer informatie: www.besporty.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *