Speurtocht naar trends op de Horecava

De Horecava is vandaag begonnen in de Amsterdamse RAI (nog t/m donderdag 12 januari). Wie naar trends zoekt, start natuurlijk bij het innovatie-paviljoen. Maar er valt ook veel te leren van de themazones ‘No Waste village'(voedselverspilling voorkomen) en ‘Van Bron naar Bord’ (waar komt je eten vandaan).

Dutch masters in food
Dutch masters in food

Innovatie Paviljoen
Hier worden diverse producten en concepten getoond. Zie ook ons eerdere artikel over de nominaties Horecava Innovatie Award. Winnaar in de categorie concepten werd ‘Taste the Dutch Masters, stilleven van Hollandse meester-schilders nagebouwd met verse ingrediënten. Creative Chef, Utrecht’. Bekijk de overige winnaars op horecava.nl
In het innovatie-paviljoen is ook een bezoekje aan de showcookers van ‘Looping Good‘ de moeite waard. Zij ‘bakken’ ijspannekoeken op een ijsplaat. Met een plamuurmes worden daar ijsrolletjes van gemaakt. Het hele proces is vermakelijk om te bekijken; een show rondom het produceren van je toetje of ijsje. (a la barista of coctailshaker). Een professionele plamuurder zou zo’n 80 rolletjes per uur kunnen draaien.

Aandacht voor je eten
Een trend die zeer zichtbaar is is ‘Aandacht voor je eten’. Zo worden er in paviljoen ‘No Waste Village’ talloze alternatieven aangedragen om voedselverspilling te voorkomen. Ook de zone ‘Van bron naar bord’ is populair. Hier presenteren kleinere locale producenten hun producten. Het laat zien waar je eten vandaan komt en door wie het is geproduceerd. Dat zorgt voor mooie verhalen. Deze trend is een buitenkansje voor bedrijven uit de plattelandsrecreatie.

Bijzonder verblijven
Ook hotels behoren tot de horecafamilie. Op dit terrein zijn er enkele vernieuwende verblijfsconcepten te vinden op de beurs.

Meer informatie: www.horecava.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *