Skydive Utrecht, met dubbele tunnel, gaat volgende week open

Op 13 april wordt het nieuwe indoor ‘City Skydive’ in Utrecht officieel geopend. De attractie heeft maar liefst twee skydive-torens en het gebouw is een opvallende landmark langs snelweg A2. Indoor skydiven is een sport voor iedereen. Recreantvliegers krijgen de mogelijkheid om een vrije val te beleven.

Zie ook:
Bouw indoor Skydive Utrecht van start
Verschillende visies op haalbaarheid tweede Indoor Skydive in Nederland

De meer ervaren sportvliegers kunnen bij City Skydive terecht voor hun (team-)training en het verbeteren van hun vliegkunst. Dit alles in een veilige omgeving, met windsnelheden tot 300 kilometer per uur, onder begeleiding van een internationaal team van gecertificeerde instructeurs.

12,5 meter boven de grond
Het hart van City Skydive bestaat uit twee enorme glazen windtunnels. Per windtunnel zorgen vier windturbines van elk 10.000 kilo per stuk voor de grote opwaartse luchtstroom. Bij City Skydive vliegen mensen 12,5 meter boven het grondniveau en krijgen zo een prachtig uitzicht over de omgeving. Het gebouw is zodanig ontworpen dat bezoekers zowel van buitenaf als vanaf vlieghoogte naar de skydivers kunnen kijken. “Ik zit meer dan 10 jaar in deze business en ik heb zoiets moois nog nooit gezien”, aldus Bas Driessen, professional flyer en hoofd van de tunnelinstructeurs bij City Skydive.

Populair
Initiatiefnemer Henk Moeskops, in Utrecht ook bekend van KidzCity en Snookercentrum Ozebi, zag enorme potentie in een skydivecentrum in het centrum van Nederland. Skydiven wordt steeds populairder want het geeft mensen een unieke kans om een vrije val te beleven. Het idee ontstond eind 2012, waarna hij twee jaar de haalbaarheid van het plan onderzocht. Nu, 4 jaar later staat er een gloednieuw, uiterst veilig skydivecentrum, met twee windtunnels.

Meer informatie: www.cityskydive.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *