Nieuwe VR toepassing maakt simulator-attractie nog levensechter

VR toepassingen zijn inmiddels geen nieuw fenomeen meer. Door de toegenomen rekenkracht van computers is het nu pas mogelijk dat de VR beelden zich ook razendsnel en levensecht aanpassen aan de beslissingen van de chauffeur in een simulator. Het Nederlandse bedrijf Cesys past de nieuwe technologie toe op de bestaande formule-1 simulatoren en ook op de nieuw te introduceren racemotoren.

Cecys-motorCesys staat voor ‘Creating innovative entertainment solutions through imagination & motion-based
technology’ en is voortgekomen uit Cruden; een bedrijf dat simulatoren bouwt voor het topsegment van de markt. (o.a. automotive) De motion based simulatoren benaderen al heel dicht het gevoel van de echte rij-beleving. Dankzij een nieuwe innovatie, het gebruik van Virtual Reality (VR) dat reageert op je stuurbeweging, wordt de beleving nog levensechter en intenser. Tijdens de IAAPA attractie vakbeurs in Orlando wordt deze nieuwe VR toepassing en een toepassing voor racemotoren voor het eerst getoond aan de markt.

cesys motor 2Nieuwe VR technologie
De beelden in de Cesys simulatoren werden voorheen weergegeven op schermen die zich voor en naast de bestuurder bevonden. De VR toepassing maakt gebruik van VR bril die in de helm is ingebouwd. Dankzij de motion sensor in de bril kun je om je heen kijken terwijl je rijdt. De beelden worden daarnaast ook beïnvloed door de stuurbeweging die je maakt. Voeg daarbij de beweging die de simulator maakt – met spectaculaire acceleraties, schokkende botsingen en g-forces bij de snelste bochten – en je hebt een spectaculaire racebeleving die de huidige simulator attracties op een achterstand zet.

Nieuw in het assortiment: Motor-simulator met VR
Tijdens de attractie vakbeurs in Orlando zijn voor het eerst ook de Yamaha R6 racemotoren beschikbaar voor een proefrit door vakbezoekers. De afgelopen jaren werden er met de simulatortechniek al races in o.a. formule-1 bolides en speedboten beleefbaar gemaakt. De racemotoren worden aangeboden in sets van twee exemplaren, waarmee een wedstrijdelement aan de attractie wordt toegevoegd. Ook deze attracties zijn uitgerust met de nieuwe VR technologie die is verwerkt in de helm. (Head Mounted Display – HMD) De aanschafprijs van de racemotoren is aanzienlijk lager dan van een auto-simulator. Daardoor wordt de superieure simulatortechniek van Cesys ook beschikbaar voor locaties met een iets bescheidener budget.

binnenkort in Winterswijk
binnenkort in Winterswijk

De techniek van de Head Mounted Display is binnenkort ook in Nederland te beleven. Het Kartbaan Entertainment Center in Winterswijk opent medio november de eerste formule 1 simulator met HMD.

De IAAPA attractie vakbeurs in Orlando vindt plaats van 15 t/m 18 november.

Meer informatie: www.cesys.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *