SAIL Amsterdam: 2,3 miljoen bezoekers in 5 dagen

Het hart van SAIL was deze editie flink groter en relevanter geworden dan de voorgaande edities. Dankzij de bezoekers, de vrijwilligers, de sponsoren en de enorme inzet van velen, heeft SAIL Amsterdam 2015 alle verwachtingen overtroffen. Er kwamen in vijf dagen tijd 2,3 miljoen bezoekers op het evenement af. De organisatie had van tevoren op 2 miljoen gerekend.

Daarnaast volgden ook veel mensen SAIL via TV uitzendingen. Zaterdag heeft het SAIL programma op NPO1 1 miljoen kijkers getrokken. De indrukwekkende Tall Ships waren, zijn en blijven de kern van het evenement. Door de toevoeging van nieuwe elementen is SAIL Amsterdam relevanter en betekenisvoller geworden. SAIL Amsterdam 2015 vormde zo niet alleen een spiegel naar het verleden maar gaf ook een venster op de toekomst. Heel Nederland heeft zo vijf dagen lang van SAIL kunnen genieten. Honderden jonge mensen hebben dankzij SAIL Amsterdam 2015 een onvergetelijke werkervaring opgedaan.

Het crowd controlesysteem en de strenger gereguleerde toegang tot de Oranjehaven (IJhaven), hebben ervoor gezorgd dat er gedurende alle dagen een constante en gedisciplineerde doorstroom was op het water en op de kade. Zo is voorkomen dat er ergens onbeheersbare of onveilige situaties zijn ontstaan.

Arie Jan de Waard, Voorzitter Stichting SAIL Amsterdam (SSA): “De samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, de Noordzeekanaalgemeenten, het Havenbedrijf Amsterdam, alle operationele- en veiligheidsdiensten en onze eigen organisatie liep gesmeerd.”

Gratis en commercieel
Erwin van Lambaart, Directeur SAIL Event Partners (SEP): “Ik ben echt onder de indruk van de gemoedelijkheid en het vakmanschap waarin we met elkaar dit grootse evenement in een ontspannen sfeer hebben kunnen realiseren en beleven. Deze SAIL heeft volgens mij ook bewezen dat de balans tussen ‘vrij toegankelijk’ en ‘commercieel ondersteund’ toch heel goed samen kunnen gaan. Deze combinatie geeft het benodigde fundament voor een toekomstbestendige SAIL Amsterdam. Zonder de steun van alle sponsoren, bedrijven, zakelijke partners en de 50.000 hospitality-gasten waren wij niet in staat geweest om dit grootste gratis toegankelijke event van Nederland zo mooi te realiseren.”

Meer informatie:
www.sail.nl
SAIL Event Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *