Ruim 600 bedrijven ontvangen Green Key

Tijdens de landelijke uitreiking van de Green Key certificaten op 13 februari  op Landal Landgoed ’t Loo kregen de certificaathouders de Green Key 2014 overhandigd uit handen van Lenie ’t Hart van Zeehondencrèche Pieterburen. Er waren zo’n 250 mensen naar Oldebroek gekomen om de certificaten in ontvangst te nemen en het groene congres bij te wonen.

Thomas Heerkens (met GreenKey) op de groepsfoto met Landal parken die een GreenKey hebben behaald.
Thomas Heerkens (met GreenKey) op de groepsfoto met Landal parken die een GreenKey hebben behaald.

De bijeenkomst werd geopend door de Thomas Heerkens, Algemeen Directeur van Landal GreenParks, die in zijn openingswoord refereerde aan de groene ambities; “Inmiddels hebben zes van onze parken het Green Key certificaat behaald en de komende jaren streven we naar meer Green Keys,”

Duurzaam imago
Met de toename van het aantal Green Key’s verbetert het duurzame imago van de toeristische sector en de zakelijke markt naar overheden, binnen de branche zelf en ook naar de markt. Voor toeristen en recreanten wordt het door het Green Key logo steeds gemakkelijker een vakantieadres te kiezen waar duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering. Dit geldt ook voor de zakelijke markt in de keuze van vergader-, training- of congresaccommodaties. De Green Key staat garant voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Over GreenKey
Green Key is een wereldwijd keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Met wereldwijd 2500 Green Key’s mogen in Nederland ruim 600 ondernemers dit keurmerk voeren. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. Invoering van het keurmerk leidt regelmatig tot energie- en milieubesparingen van 10% tot 30%.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties: www.greenkey.nl/accommodaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *