Ruim 3,7 miljoen bezoekers op RGV recreatiegebieden in 2014

De RGV recreatiegebieden hebben in 2014 meer bezoekers getrokken dan het jaar ervoor. Afgelopen jaar wisten 3.784.000 bezoekers de weg te vinden naar de negentien gebieden; een behoorlijk aantal als je bedenkt dat de Efteling jaarlijks ruim 4 miljoen bezoekers trekt. De toename van het aantal bezoekers is te danken aan het lange recreatieseizoen in 2014 door een aangenaam voor- en najaar. Een andere reden voor de stijging van het bezoekersaantal is de toevoeging van vijf recreatiegebieden sinds eind 2013.

Bussloo
Bussloo

De recreatiegebieden zijn gevestigd op de Veluwe, in het Rijk van Nijmegen, in de Achterhoek en Liemers. Door de geografische spreiding zijn de gebieden voor veel mensen toegankelijk. De gebieden bieden het hele jaar door een diversiteit aan dagattracties. Tijdens warme dagen is een recreatiegebied geschikt voor een dagje uit voor strand- en waterliefhebbers en is het dé plek waar kinderen het vermaak zoeken op de vele speelvoorzieningen. De actieve recreant kan het hele jaar door zijn hart ophalen tijdens een wandeling of fietstocht. Verder zijn er (overdekte) attracties zoals wellnessresorts, golfbanen, jachthavens en outdoor- speelactiviteiten. Andere bekende publiekstrekkers zijn de vele dancefestivals zoals Emporium, Dreamfields en Ground Zero. Voor de sportliefhebber is de Strong Viking Run een leuk evenement. De Hollandse meezingers zijn weer te horen tijdens het Mega Piraten Festijn op Zeumeren en in het weekend van 18 en 19 april verwelkomt Bussloo voor het eerst de ANWB lentedagen.

Gratis toegang
RGV exploiteert negentien recreatiegebieden, waarvan vier in het Rijk van Nijmegen, negen op de Veluwe en zes in de Achterhoek en Liemers. De toegang tot de recreatiegebieden is gratis. Alleen voor het parkeren wordt een vergoeding gevraagd (€ 4,- per voertuig gedurende het hele jaar, met uitzondering van Strand Horst-Noord en Surfoever Hoge Bijssel waar het tarief € 5,- per voertuig is).

Meer informatie: www.rgv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *